Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Alarmele vor suna în județul Constanța. Primul exercițiu de avertizare a populației din 2018. Care este semnificația semnalelor acustice de alarmare

ro

03 Jan, 2018 08:37 12810 Marime text
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară astăzi primul exerciţiu de alarmare a populației din 2018. Acesta are drept scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă și va avea loc astăzi, în intervalul orar 10.00 – 11.00. Vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente în toate judeţele.
 
Potrivit IGSU, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.
 
Astfel de exerciţii se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Semnificaţia semnalelor de alarmare acustice a populaţiei
 
Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.
 
Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
 
a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.
 
UPDATE. 

Potrivit ISU Dobrogea, astăzi începând cu ora 10:00 vor suna din nou sirenele în tot județul Constanța.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nelu Enache 03 Jan, 2018 13:03 Sistemul de alarmare e necesar pentru antrenarea populației. Eu nu cred că cineva ar putea reține sau ar fi interesat de tipul de alarmă, semnificația sunetului. Astăzi, între orele 10-11, n-am auzit nicio alarmă în zona Tomis III-Tăbăcărie. Ceea ce am mai propus cu alte ocazii a fost un acord încheiat cu biserica. Să bată clopotele din tot orașul, într-un anumit fel de cadență, atunci, sigur, toată lumea va ști că suntem în pericol.