Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:12 12 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alejandro Obregon. Google celebrează aniversarea marelui pictor spaniol Alejandro Obregon

ro

04 Jun, 2014 10:52 1919 Marime text
alejandro obregon Alejandro Obregon. Celebrul pictor, pe numele său complet Isus Alejandro Obregón Roses, s-a născut la Barcelona, Spania, în ziua de 4 iunie de 1920.
Alejandro Obrejona fost un pictor celebru membru al avangardei intelectuale numită Grupul de Barranquilla.
Alejandro Obregon s-a mutat cu părinții, la vârsta de şase ani la Barranquilla, Columbia.
Alejandro Obregon, în tinerețe a călătorit în Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, țări în care s-a instruit ca pictor.
După ce a trăit în Franța timp de cinci ani, s-a întors în Columbia și s-a stabilit în Cartagena, unde a lucrat cu Guillermo Wiedemann, Santiago Martínez Delgado, Enrique Grau și Ricardo Gómez Campuzano
Alejandro Obregon. În 1958 a fost distins cu premiul întâi la Bienala hispano-americană din Madrid, iar în următoarele decenii, a primit numeroase premii, precum și mai multe premii pentru munca sa. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt Măști (1952), Omagiu lui Zurbaran (1962), Flora (1966), Anunciata verde (1970), Vraja Luna (1985).
Una din lucrările sale a câştigat Premiul Naţional Pictura în XV la Salonul National al Artiștilor Plastici din Columbia.
Alejandro Obregon: "Nu cred în școlile de pictură. Pictura este o expresie individuală și există tendințe. Eu cred că nimeni nu a exercitat o influență decisivă asupra formării mele."
Alejandro Obregon. Faima sa ca un pictor, în primul rând, este recunoscută în Spania, prin uleiurile "Portretul unui pictor" (1943), "Autoportret" (1943), "Portret de Ilva" (1944) și "The Truck Red" (1942).
În memoria sa Google a creat un Doodle special, pentru astăzi, când este ziua aniversară a celebrului pictor.
Sursa: wikipedia.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii