Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă la Mangalia. Un avion căzut în mare. 10 victime, salvate de scafandrii ISU şi ARSVOM (galerie foto+video)

ro

09 Dec, 2016 10:02 10749 Marime text


Desfăşurare de forţe în această dimineaţă pe plaja Europa FM dintre Saturn și Venus. Aici are loc un exercițiu demonstrativ al specialiștilor britanici în colaborare cu scafandrii ISU Diobrogea și ARSVOM.
                      
Potrivit scenariului, se vor salva persoane prinse într-un avion prabușit în mare. Salvarea acestora se va face atât pe mare cât și cu ajutorul unui elicopter.

UPDATE 5, ora 11. 28

„Troliul electric este acţionat ca mijloc de salvare din elicopter. Noi îl direcţionăm către victime. În funcţie de tipul misiunii, acesta poate fi gol sau cu salvatorii, care recuperează victima. Ca operator de troliu, misunea mea este să evaluez situaţia, în sensul ce mod de operare se va aborda. Trebuie să avem în vedere şi pericolele care pot apărea atunci când ne apropiem de o navă, dacă vorbim de salvarea pe apă. Trebuie să avem grijă să nu punem în pericol mai mare victimele aflate în apă sau pe o epavă. În sensul acesta, cooperez cu echipajul şi stabilim modul de acţiune.  Direcţionarea eclicopterului îmi aparţine. Suntem pregătiţi, ca în orice moment, să abandonăm acţiunea şi să reevalăm situaţia, în fucţie de ceea ce poate apărea. Pe mare, nava se poate mişca, la fel şi elicopterul din cauza vântului puternic. Suntem obligaţi să ne ridicăm mai mult, creşte dificultatea şi durata operaţiunii de salvare. Un curent de aer puternic dislocat de elicopter poate pune în pericol salvarea victimelor“, a explicat Ginel Nedelcu, operator de troliu.

UPDATE 4, ora 11.11

„Ne-am antrenat pentru simularea recuperării a zece victme dintr-o aeronavă amerizată. Există un grafic în funcţie de temperatura apei, depinde şi de configuraţia fiecăruia. La temperatura asta, maxim o oră poate rezista o victimă în apă“, mai spun organizatorii exerciţiului.

UPDATE 3, ora 11.07:


„Exerciţiul de azi este ceva mai complex decât exerciţiile pe care le executăm zilnic. El se încadrează în antrenamentele săptămânale pe care le executăm de acum şase luni, împreună cu băieţii de la ARSVOM. Azi, execiţiul a constat în recuperarea victemelor din apă, rezultate în urm aterizării forţate a unei aeronave, lângă ţărmul Mării Negre. Până acum totul a fost în regulă. Ne-a ajutat şi vântul“, a declarat, la finalul execiţiului, Alexandru Ionescu, pilot elicoper.

UPDATE 2, ora 10.16:  „Este vântul tare. Ne vom duce lateral şi vom recupera victimele din apă. Asta înseamă că salvatorul se duce acolo, ia victima şi o aduce la mal. Vom face o repetiţie, două, trei“, a povestit unul dintre organizatorii exerciţiului.

UPDATE1, ora 10.06:  A început exerciţiul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii