Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm a felicitat femeile curajoase din România (galerie foto)

ro

06 Apr, 2016 20:31 2320 Marime text


În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale. Inspiraţi de hotărârea, curajul şi compasiunea lor, Ambasada SUA la Bucureşti a premiat alături de persoana nominalizată pentru Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” 2016, cinci alte românce curajoase.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a ținut astăzi un discurs la ceremonia de premiere  a femeilor curajoase din România. Oficialul le-a felicitat pe cele șase femei „care întruchipează compasiunea, perseverenţa şi, mai presus de orice, curajul”. 

„Bună seara tuturor. Sunt încântat că aţi putut fi cu toţii alături de noi pentru a le onora şi felicita pe cele şase femei din România care întruchipează compasiunea, perseverenţa şi, mai presus de orice, curajul. Deşi provin din medii diferite şi îşi desfăşoară activitatea în sectoare diferite ale societăţii, aceste femei sunt unite de dorinţa de a găsi soluţii la unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România. Le suntem recunoscători pentru eforturile neîntrerupte şi suntem mândri să le onorăm în această seară.
Deşi această recepţie se concentrează asupra acestor şase femei curajoase, ea este de fapt dedicată tuturor femeilor din România şi din întreaga lume. Cele mai sigure şimai progresiste ţări din întreaga lume, cu cea mai bună situaţie economică, sunt cele care promovează egalitatea şi respectarea drepturilor femeilor.
Cu aceste lucruri în minte, doresc să spun câteva cuvinte despre principala noastră laureată: Erika Garnier.
Deşi este relativ la începutul carierei, Erika Garnier are deja calităţile necesare pentru a deveni un lider în domeniul său şi face acest lucru fiind atât trainer motivaţional, cât şi un model pentru alţii.
Ea a devenit un susţinător neobosit al uneia dintre cele mai marginalizate minorităţi din România şi din întreaga lume: persoanele cu dizabilităţi. Din 2011, Erika Garnier lucrează la Motivation România, un respectat ONG care ajută persoanele cu dificultăţi de mobilitate să descopere cum pot deveni mai active în vieţile personale, sociale şi profesionale.
Erika Garnier s-a alăturat Motivation România întâi ca voluntar, fiind trainer independent. Talentul şi abilităţile sale au fost rapid recunoscute de către director şi a avansat rapid în cadrul organizaţiei, devenind întâi responsabil de comunicare, apoi, în aprilie 2014, manager de proiect.
Printre proiectele sale, în fiecare an, Motivation România oferă mii de scaune rulante cetăţenilor români cu dizabilităţi din întreaga ţară. Erika Garnier coordonează programele de pregătire pentru clienţi şi familiile lor, care învaţă cum să îşi folosească scaunele rulante cât mai eficient pentru a dobândi libertate de mişcare şi independenţă personală.
În octombrie 2015, ea a preluat de asemenea sarcina de coordonator pentru sport în scaun rulant. În această calitate, ea a avut un rol cheie în succesul programului Sports Envoy al Ambasadei SUA, prin intermediul căruia au venit recent în România doi jucători americani de tenis în scaun rulant, pentru un eveniment motivaţional.
Folosind această energie, Erika Garnier a continuat să extindă echipa de tenis în scaun rulant a Motivation România, în tot acest timp organizând evenimente de informare a publicului despre sportul în scaun rulant.

Mai mult, ea a devenit un bun şi convingător orator, care mobilizează audienţele cu mesajul său că persoanele cu dizabilităţi sunt de fapt, oameni obişnuiţi „cu abilităţi diferite”, a fost discursul ambasadorului Hans Klemm în cadrul ceremoniei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii