Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:35 19 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF, puternic semnal de alarmă - un miliard de euro au fost scoși din țară

ro

22 Oct, 2016 17:18 1850 Marime text
ANAF trage un semnal de alarmă! Aproape un miliard de euro au fost scoși din România în ultimii cinci ani. Cu acești bani s-ar fi putut realiza multe proiecte, a spus Ionuț Mișa, şeful Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, referindu-se la prețurile de transfer.
 

„Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului și comerțului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Un studiu pe care l-am realizat la începutul anului 2015 pe un portofoliu de 2.500 de companii ne dusese la concluzia că aproape 1 miliard de euro în ultimii 5 ani au fost scoși din România. Cu aceste sume s-ar putea realiza extrem de multe proiecte în România și ar putea aduce beneficii majore românilor”, a spus Ionuţ Mișa, şeful Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

 
Potrivit acestuia, o companie din domeniul tutunului a achiziționat produse de la o subsidiară afiliată, aflata intr-o țară membră. Tutunul era achizitionat la un preț foarte mare, iar apoi vandut în România la o marjă de profit extrem de mică.
 

„În retail se importă produse cu valoare adăugată din afara țării și se vând în România. Companiile spun că au creat locuri de muncă multe, ‘datorită nouă aveți atâtea locuri de muncă’, dar uită să precizeze un aspect foarte important. Aceste locuri de muncă sunt prost plătite. Ar trebui să ne uităm la faptul că aceste companii importă bunurile din afară la o valoare mică, le vând ulterior în România, iar numai pe diferența de preț se aplică impozitul pe profit”, a arătat Mișa, potrivit B1.ro

 
Reprezentantul Fiscului a adăugat că există multe companii ce au o rețea globală și importă diferite bunuri și servicii din alte țări la o valoare foarte mare pe care le vând apoi în România.
 
El a precizat că Direcția de Mari Contribuabili colectează aproape 50% din veniturile la buget și administrează toate companiile mari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii