Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii M.A.I. spun că evaluările se fac după placul şefilor de inspectorate

ro

13 Jul, 2011 01:45 1831 Marime text

pro_lex_78852700.jpgHaosul domneşte la Minsterul de Interne. Asta susţin mulţi dintre angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor care au fost supuşi ziele acestea unor evaluări profesionale. Ei se plâng că testele se fac după ureche, iar adevăraţii profesionişti riscă să fie daţi afară dacă nu sunt pe placul şefilor.

Neînţelegerle pornesc de la metoda aleasă pentru evaluare: interviul în faţa unei comisii. Angajaţii M.A.I. ar fi preferat un examen scris sau mai multe probe care să le testeze abilităţile profesionale.

"La noi s-a făcut prima data pe bază de punctaj. Au văzut că nu intră cine trebuie, adică oamenii lor. Dăm interviu nu lucrare scrisă", a spus un pompier de la ISU Dâmboviţa.

Şi sindicaliştii spun că, prin aceste evaluari, şefii se pot răzbuna pe subalternii lor.

-sincron Vâlnei 50.44-50-52 "Aceste comisii sunt un pic subiective pentru ca din ele fac parte chiar superiorul ierarhic, şeful direct. Acum să nu se transforme într-o răzbunare", a declarat Florin Vâlnei, preşedinte Sed Lex.

Săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră vasluieni au ieşit în stradă, nemulţumiţi că cei urmăriţi penal pentru luare de mită rămân angajaţi, iar ofiţerii cinstiţi riscă să-şi piardă locul de muncă.

Purtătorul de cuvânt al MAI susţine că evaluările sunt corecte şi că disponibilizările vor fi făcute astfel încât să nu fie afectată ordinea şi siguranţa publică.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii