Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatorii vor reţine contribuţiile pentru drepturile de autor şi le vor vira la buget

ro

05 Sep, 2010 22:10 1307 Marime text
Persoanele care obţin venituri din drept de autor şi cele care lucrează pe convenţii civile nu vor mai trebui să depună declaraţiile şi să facă plata contribuţiilor, obligaţia urmând să revină angajatorilor şi să se aplice prin stopaj la sursă, potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

"Cei care obţin venituri din drept de autor şi cei care lucrează pe convenţii civile nu mai sunt obligaţi să meargă să depună declaraţie şi să facă plata. Se va modifica şi se va aplica metoda stopajului la sursă, adică angajatorii vor reţine banii şi-i vor vira la buget, e metoda cea mai eficientă, adică mai rapidă şi cu costurile cele mai mici. Modificarea se va face tot prin ordonanţă de urgenţă, noi avem termen ca miercuri să intre în Guvern şi să apară aceste modificări", a afirmat Ialomiţianu, la Interviurile Gândul.

Întrebat dacă angajatorii vor "uita" să vireze banii la buget , Ialomiţianu a spus că este vorba de o răspundere penală şi se va aplica legea.

Totodată, întrebat cine va opera stopajul la sursă în cazul maneliştilor , spre exemplu, care câştigă mii de euro pe lună, dar nu plătesc taxe la buget, Ialomiţianu a spus că există o modificare a Codului de Procedură privind introducerea metodelor indirecte de control, în funcţie de avere, şi că orice avere trebuie să aibă o sursă de finanţare, în funcţie de banii din conturi.

"Sigur că întotdeauna există o posibilitate de a scăpa, într-un timp scurt sau lung. Dar noi trebuie să venim cu nişte metode de verificare pentru a depista acele persoane care se sustrag de la plata impozitelor", a spus el

Sursa www.mediafax.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii