Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angst iese din franciza Carrefour Retailerul francez pierde 22 de magazine

ro

07 May, 2014 15:14 1531 Marime text


Retailerul francez Carrefour rămâne fără primul său francizat, producătorul de preparate din carne Angst. Lanţul Carrefour Express rămâne cu 43 de unităţi.

Carrefour, numărul unu din Europa pe segmentul retailului alimentar, rămâne fără principalul francizat în România, cu impact semnificativ asupra numărului de magazine operate. Producătorul autohton de preparate din carne Angst a decis ieşirea din sistemul de franciză Carrefour, la aproximativ 3 ani de la semnarea contractului iniţial. Astfel, cele 22 de magazine care s-au deschis sub brandul Angst Carrefour Express vor redeveni Angst. "Este decizia Angst, pe care cei de la Carrefour au acceptat-o fără niciun fel de probleme. Motivul pentru care am decis să ieşim din franciză este pentru a ne focusa pe ceea ce ştim noi cel mai bine: procesarea şi comercializarea preparatelor din carne. Vom continua colaborarea cu Carrefour în multe alte puncte de vedere", a declarat pentru ECONOMICA.NET Sorin Minea, patronul Angst.

Întrebat dacă este posibil să renunţe definitiv la retail, oficialul companiei susţine că "Angst va avea mereu şi vânzare prin retail". "Nu se pune problema vânzării proprietăţilor pe care le avem. În niciun caz nu vom renunţa la retail. Chiar suntem în tratative să deschidem două magazine noi în Bucureşti", a mai spus Minea. Potrivit acestuia revenirea la brandul Angst nu va presupune cheltuieli semnificative pentru că "practic nu se va schimba nimic".

Angst operează în momentul de faţă 22 de magazine, dintre care 7 sunt în proprietatea Angst, iar restul închiriate.

Angst este primul şi cel mal mare francizat Carrefour.

Sursa: Economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii