Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:31 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a identificat trei cazuri de primari incompatibili

ro

08 Jul, 2016 09:45 2239 Marime text
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari, după cum urmează:

1. GLONȚ ION, primar al comunei Drăcșenei, județul Teleorman — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea mandatului de primar, a emis dispozițiile și a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soției sale în funcția de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială al primăriei comunei Drăcșenei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 și art.76 din Legea nr. 161/2003.

2. VIȘOIU VALERIU, primar al comunei Săhăteni, județul Buzău — INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 septembrie 2010 — 31 august 2011, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și de membru al Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale 'Gheorghe Hariton' Săhăteni, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

3. TĂTARU GHEORGHE, primar al comunei Bordești, județul Vrancea — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea mandatului de primar, a emis un act administrativ (Expunerea de motive în baza căreia a fost adoptată concesionarea prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli din comuna Bordești, județul Vrancea) și a încheiat un act juridic (Contractul de concesiune încheiat între asociație și Consiliul Local Bordești), care au produs un folos material pentru fiul său (în calitate de președinte și membru fondator al asociației).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii