Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA despre bacteria E.coli Spălaţi legumele sub jet puternic de apă!

ro

30 May, 2011 00:07 2074 Marime text

jet_apa.jpgANSVSA a dispus tuturor Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene să monitorizeze în continuare lanţurile de magazine focusat pe legumele bio, crescute cu îngrăşământ natural, cele de la care pot apărea infecţiile cu E.coli, repetăm, în cazul în care acestea nu sunt spălate bine sub jet de apă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează opinia publică asupra faptului că infectarea a aproape 200 de persoane din Germania cu bacteria Escherichia coli - prescurtat E.coli, a fost posibilă, conform datelor pe care ni le-au transmis autorităţile sanitare veterinare germane, din cauza faptului că respectivele persoane nu au respectat normele minime de igienă în cazul consumului unor castraveţi-bio import Spania, respectiv spălarea lor sub jet de apă.

Menţionăm că ţara noastră, în cadrul comerţului intracomunitar, nu a primit loturi din acest tip de legumă.
De asemenea, conducerea ANSVSA a dispus operativ tuturor Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene să monitorizeze în continuare lanţurile de magazine focusat pe legumele bio, crescute cu îngrăşământ natural, cele de la care pot apărea infecţiile cu E.coli, repetăm, în cazul în care acestea nu sunt spălate bine sub jet de apă.

Preşedintele ANSVSA, dr. Radu ROATIŞ-CHEŢAN declară: "Pentru a lămuri şi mai bine populaţia României, trebuie să spunem că, practic, în acest caz nu este vorba de o problemă de siguranţă a alimentelor propriu-zisă ci de o problemă în respectarea unor norme minime de igienă în cadrul manipulării şi consumării acestor legume crescute bio, cum sunt spălarea lor sub jet de apă, spălarea mâinilor şi a eventualelor ustensile după manipularea acestui tip de legume etc. Lucruri normale, pe care le învăţăm de mici în familie şi la şcoală, dar pe care uneori le uităm! De aceea reamintim că, mai ales în această perioadă când consumăm multe legume proaspete, trebuie să le spălăm sub jet de apă înainte de a le consuma şi trebuie să ne spălăm pe mâini, mai ales în cazul copiilor, bătrânilor şi persoanele bolnave, cu imunitatea mai scăzută, deoarece mai ales în cazurile lor bacteria Escherichia coli poate produce forme grave de infecţie!"

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii