Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia prostituatelor "Maria Magdalena" din România a aderat la manifestul din Europa

ro

25 Aug, 2011 00:10 1200 Marime text

Prostituatele din România şi-au format o asociaţie numită simbolic "Maria Magdalena" după numele prostituatei care l-a urmat pe Iisus ca discipol. Asociaţia Română Anti Sida, în cadrul unui proiect, a iniţiat un manifest prin care, fiecare practicantă de sex comercial, să aducă propuneri cu ceea ce ar dori să se schimbe.

Documentul va fi un "Manifest al prostituatelor din România", dar, pentru că manifestul românesc este încă în stadiul de proiect, prostituatele de la noi s-au raliat celui european realizat în 2005 la Bruxelles şi adoptat de practicante din 27 de ţări.

"Provenim din tări diferite şi ne ne despart multe obiceiuri, dar am descoperit că ne confruntăm de multe ori aceleaşi probleme în activitatea şi în vieţile noastre. În cadrul acestui document vom încerca să explicăm care sunt discriminările şi nedreptăţile cu care ne confruntăm zilnic în special cele de natură sexuală. Manifestul este viziunea noastră prin care am dori să construim o societate mai echilibrată, în care în care lucrătorii sexuali, drepturile lor şi dreptul la muncă să le fie recunoscute şi apreciate", se arată în prologul manifestului.

Dincolo de o simplă toleranţă şi compasiune, dorim recunoaşterea drepturilor

Trăim într-o societate în care serviciile sunt cumpărate şi vândute. Sexul este unul din aceste servicii, astfel furnizarea de servicii sexuale nu ar trebui să fie incriminată.

Condamnare lucrătorilor sexuali din punct de vedere al moralei religioase sau sexuale este inacceptabilă. Toţi oamenii au dreptul de a avea propriile moralităţi religioase şi sexuale, aşadar morala nu ar trebui să fie impusă sau determinată de o decizie politică.

Citeşte mai mult pe dcnews.ro.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii