Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuzele supraetajate din Constanţa au început să circule în Capitală

ro

28 Jul, 2011 18:46 1026 Marime text

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate de la Regia de Transport din Constanţa a fost inaugurat astăzi în prezenţa ministrului Turismului Elena Udrea şi a conducerii RATB, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni, informează realitatea.net. Ministrul Elena Udrea a declarat în timpul traseului că are convingerea că acest program va fi un succes, iar dacă acest lucru se va întâmpla el ar putea fi extins şi în alte oraşe. "Acest tip de autoturisme trebuie să circule şi în alte oraşe şi dacă primăriile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului a spus că a călătorit aproape în toate oraşele din Europa în care a fost, cât şi în SUA, cu acest tip de autobuze şi că este mulţumită că acum şi Bucureştiul are acest tip de transport. La rândul său, directorul general al RATB, Adrian Criţ, a declarat că începând de săptămâna viitoare autobuzele vor fi dotate şi cu căşti la care turiştii vor putea să asculte, în limbile română, engleză şi cel mai probabil şi franceză, explicaţii privind obiectivele turistice pe care le văd.

Potrivit lui Criţ, momentan autobuzele supraetajate au fost închiriate pentru trei luni dar dacă va exista o cerere suficient de mare programul ar putea fi extins pentru mai multe luni. De asemenea, directorul RATB a declarat că şi-ar dori ca anul viitor regia să achiziţioneze propriile autobuze supraetajate dacă se va constata că programul are succes.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii