Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu amână desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor

ro

07 Mar, 2011 16:50 1308 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, cu ocazia prezentării bilanţului Ministerului Public pe 2010, că a decis să amâne comasarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor cu ANAF până la sfârşitul anului. "Nu cred că, atunci când ceva merge prost, până la urmă trebuie să ajungi la desfiinţarea lui. Trebuie să-l faci să funcţioneze", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, cu ocazia prezentării bilanţului Ministerului Public pe 2010, despre priorităţile pe 2011, identificate în lupta împotriva corupţiei, combaterea evaziunii fiscale şi destructurarea clanurilor. Totodată, şeful statului a cerut efectuarea controalelor la vămile interne.

"Esenţa fraudei vamale este la vămile din interior. Operaţiunea din vămi a fost necesară, dar vreau să văd acţiunea din vămile din interior, inclusiv din cea de la Constanţa", a spus şeful statului.

În ceea ce priveşte comasarea Gărzii Financiare şi a ANV în structura ANAF, şeful statului anunţă o oarecare "păsuire" a procesului, până la sfârşitul anului, termen la care sunt aşteptate "să dea proba capacităţii lor de a frâna procesul de evaziune fiscală".

"Marea problemă pe care o avem este în zona comerţului. Ministerul Finanţelor va lansa foarte curând comasarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor în ANAF. Nu ştiu dacă voi fi partizanul acestor comasări. Le dau termen până la 31 decembrie să dea proba capacităţii lor de a frâna procesul de evaziune fiscală. Anunţatul proiect de Ministerul Finanţelor este încă în discuţie. Nu cred că, atunci când ceva merge prost, până la urmă trebuie să ajungi la desfiinţarea lui. Nu, trebuie să-l faci să funcţioneze. Mi-e greu să-mi imaginez o Românie fără vamă", spune Băsescu.

Totodată, şeful statului a menţionat că, în CSAT, s-a stabilit că evaziunea fiscală a devenit o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale, astfel căobiectivul combaterii ei"rămâne o mare prioritate". "Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat, fără menajamente", a subliniat preşedintele.

Sursa: Realitatea.net


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii