Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu Mergeţi şi înmatriculaţi maşinile în Bulgaria

ro

23 Sep, 2010 12:18 2926 Marime text

masini-trafic-adriana-neagoe.jpgŞeful statului, Traian Băsescu, "recomandă" celor care au maşini second-hand neînmatriculate să se ducă cu ele în Bulgaria să le înscrie în circulaţie.

Băsescu a precizat aseară la emisiunea "Naşul", răspunzând la întrebările venite din partea telespectatorilor, că niciodată nu a promis desfiinţarea taxei de primă înmatriculare.

  • "Sunt un suporter al găsirii soluţiilor fiscale în corelaţie cu directivele UE, care să stimuleze vânzarea de automobile noi", a spus preşedintele.

Potrivit acestuia, guvernul alocă pe de-o parte sume mari pentru programul "Rabla", iar pe de altă parte suntem încă destui de permisivi în ceea ce priveşte înmatricularea autoturismelor vechi.

  • "Mulţi spun guvernanţi nenorociţi ne faceţi să înmatriculăm maşinile în Bulgaria. E foarte bine. Bulgaria e stat vecin, mergeţi şi înmatriculaţi-le acolo, dar noi avem obligaţia să facem o politică de descurajare a înmatriculării de maşini vechi. Pentru ce mai facem politica de încurajare a achiziţionarii de maşini noi?", s-a întrebat retoric Băsescu.
Taxa de primă înmatriculare urmează să fie modificată anul viitor, a anunţat în urmă cu o săptămână ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a precizat la acea dată că în cazul persoanelor care vor să înmatriculeze maşini second-hand aceştia vor fi nevoiţi să plătească mai mult, iar în cazul autoturismelor noi taxa va fi mai mică.

O altă noutate este că din 2011 se va plăti taxa de primă înmatriculare şi pentru maşinile noi cu norma de poluare Euro V, cel puţin asta au în intenţie să facă autorităţile implicate
 
Sursa: Evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MICHELANGELO 23 Sep, 2010 21:53 MERGETI SA CUMPARATI FURACIUNI DIN BULGARIA..