Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu solicita Parlamentului mentinerea fortelor romane in Irak

ro

22 Dec, 2008 19:32 644 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a trimis astăzi conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicită pentru anul viitor, încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate române pe teatrul de operaţii din Irak, informează mediafax.ro.

Preşedintele a precizat că "tipurile de operaţiuni şi activităţi care vor fi îndeplinite de forţele României în Irak, precum şi statutul acestora vor fi stabilite de comun acord cu guvernul Republicii Irak". Fondurile financiare necesare acestor misiuni sunt asigurate din bugetul alocat Ministerului Apărării pentru anul viitor, a adăugat Traian Băsescu.

"România, ca urmare a angajamentelor asumate va continua şi în 2009 să participe cu forţe la misiuni în afara teritoriului naţional în teatrele de operaţiuni din Balcani şi din Afganistan, la acţiuni sub mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa", se arată în scrisoare, conform sursei citate.

Potrivit preşedintelui, participarea la aceste operaţiuni va contribui pe de o parte la "confirmarea şi consolidarea vocaţiei ţării noastre de furnizor de securitate, cu efecte benefice cuantificabile pentru prestaţia viitoare a României în structurile şi organismele internaţionale relevante, pe de altă parte la dezvoltarea cooperării între armata noastră şi cele ale statelor membre NATO şi UE, la asigurarea interoperabilităţii cu unităţilor aliaţilor". Scrisoarea se adresează preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase şi urmează să fie analizată în Birourile Permanente ale celor două camere legislative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii