Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie la o școală din Constanța, între trei elevi de 10 ani. A fost sesizată poliția!

ro

05 Jun, 2024 11:33 976 Marime text


La data de 31 mai a.c., în jurul orei 09.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta Școlii Gimnaziale nr. 43 Ferdinand, ar fi avut loc un conflict spontan între mai mulți elevi.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un elev, de 10 ani, ar fi agresat fizic trei elevi de aceeași vârstă.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Au fost informați specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, potrivit competenței.

Totodată, ca urmare a incidentului, la data de 3 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat acțiuni de prevenire a bullyingului și a violenței școlare în rândul elevilor din clasa în care ar fi avut loc incidentul.

De asemenea, au desfășurat activități postincident cu cadrele didactice și conducerea unității școlare, conform Planului teritorial cadru de acțiune pentru siguranța școlară, de la nivelul județului.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Bătaie între doi elevi la o școală din Galați. Ce spun polițiștii



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii