Baza de la Deveselu, dezbrăcată de secrete de Ambasada SUA la Bucureşti
Baza de la Deveselu, dezbrăcată de secrete de Ambasada SUA la Bucureşti
01 Oct, 2015 13:50
ZIUA de Constanta
2397
Marime text
Cum funcţionează de fapt sistemul de apărare antirachetă care va proteja Europa şi America şi din care va face parte baza de la Deveselu şi în ce cazuri ar fi folosit? Ce rol au distrugătoarele care fac parte din sistem, inclusiv nava USS Carney?
"Aceasta va sta în Marea Mediterană şi va comunica direct cu baza de Deveselu. Concret, dacă rachetele balistice trase de inamic vor fi identificate de radarele de pe navă, dar sunt prea departe pentru a fi distruse de armamentul de la bord, atunci comanda pentru ca ele să fie doborâte va fi trimisă în România. Acelaşi lucru se poate face şi de la unitatea din judeţul Olt. Partea cea mai importantă a acestui sistem îl reprezintă radarul numit Aegis”, ne dezvăluie Ambasada SUA în România.
Pe 10 octombrie 2014 armata americană a preluat comanda asupra bazei balistice de la Deveselu.
Forţele Navale ale SUA au înfiinţat, astfel, la Deveselu, o nouă Unitate de Sprijin (NSF), a cărei comandă a fost preluată de căpitanul Bill Garren, potrivit sursei citate.
Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale urmează să devină complet operaţională la sfârşitul anului 2015.
Sistemul terestru de apărare antirachetă din România va fi aproape identic cu cel folosit pe distrugătoarele şi crucişătoarele cu capacităţi antirachetă Aegis ale Forţelor Navale.
Sistemul este conceput pentru a detecta, urmări, acţiona împotriva şi a distruge în zbor rachete balistice.
Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale ocupă aproape 174 de hectare.
Amplasamentul va consta dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent.
Separat, va găzdui mai multe module de lansare care conţin sisteme de interceptare SM-3, iar personalul va fi reprezentat de circa 200 de militari, angajaţi civili şi personal contractant.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii