Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bistriţa - Năsăud Părinţii nu sunt de acord cu vaccinarea anti-HPV

ro

26 Nov, 2008 18:10 656 Marime text

Părinţii fetiţelor de clasa a patra din judeţul Bistriţa-Năsăud nu sunt de acord, în cea mai mai mare parte, cu vaccinarea acestora împotriva HPV, răspunzător de producerea cancerului de col uterin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly,o centralizare finală a acestor date se va face abia la începutul săptămânii viitoare, dar majoritatea răspunsurilor sosite sunt negative.

Din primele observaţii, se pare că nu doar părinţii din mediul urban s-au arătat îngrijoraţi de urmările acestui vaccin, ci şi cei din mediul rural. Astfel, în prpporţie de 95% părinţii fetiţelor de clasa a patra de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", din Bistriţa, au spus că nu sunt de acord cu vaccinul. La §coala "Lucian Blaga" din Bistriţa şi la şcolile generale din satele Galaşii Bistriţei, Viile Tecii, Pintic şi Archiud, răspunsul părinţilor a fost negativ sută la sută.

Şeful Departamentului de statistică din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud, Aida Colda, a declarat că părinţilor li se mai lasă timp de gândire până săptămâna viitoare, în privinţa vaccinării, în speranţa că numărul refuzurilor va scădea. Şedinţele cu părinţii elevelor de clasa a patra vor fi finalizate mâine în tot judeţul, după care se va face o centralizare a datelor. În Bistriţa-Năsăud au fost identificate 1800 de fetiţe de clasa a patra care ar putea primi vaccinul împotriva cancerului de col uterin, dacă părinţii lor vor fi de acord cu această procedură. În judeţ au ajuns deja dozele de vaccin necesare, dintre care 935 vor fi pentru patru tulpini ale virusului iar celelalte 934 pentru două tulpini, 16 şi 18, care provoacă, cel mai adesea, cancerul de col uterin.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii