Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc are un mesaj pentru români Greul încă nu a trecut

ro

20 Sep, 2010 21:59 1661 Marime text

Premierul a acuzat în Parlament Opoziţia de demagogie, i-a reproşat fostului premier Tăriceanu dezastruoasa moştenire şi a spus că va mai fi nevoie de sacrificii pentru ca de la anul să fie bine.

"Am asistat la o listă demagogică de declaraţii politice. Nu pot să nu-l întreb pe domnul Tăriceanu, pentru că dacă era cineva în măsură să ceară socoteală pentru perioada asta, nu era domnia sa. Ce ţară a reuşit în lume să aibă performanţa în 2008, când premier era domnul Tăriceanu, pe o creştere economică de 8% să lase ţara cu un deficit de peste 5%, să facă 5 km de autostradă? Şi domnul Tăriceanu are pretenţia ca noi să plătim acelaşi nivel al salariilor şi pensiilor şi că de la o creştere de 8%, am ajuns la o contracţie de 7%, nu am mai avut banii din privatizarea BCR. Din nefericire vechiul Guvern nu a reuşit să fructifice avantajele intrării în UE", i-a spus Emil Boc lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Greul nu a trecut încă. Şi lunile următoare vor fi decisive pentru consolidarea reformelor începute şi pentru fundamentarea creşterii economice din 2011. Una sănătoasă. Vă asigur că oricine era la guvernare era obligată să ia aceleaşi decizii corecte şi dureroase cu 22 de milioane de români. Cu politici populiste, România nu va ieşi din recesiune şi nu va putea avea o creştere economică sănătoasă. Cu populisme nu scoatem ţara din criză. De rezultatele muncii noastre depinde succesul economic al anilor următori, când România va putea să aibă o creştere economică sănătoasă", a adăugat acesta.

Boc a prezentat apoi o listă cu 10 măsuri puse în apkicare de guvern pentru combaterea crizei.

"Ţara poate să plătească atât cât are resurse. Am eliminat pensiile de lux şi am impus principiul contribuitivităţii. Am eliminat abuzurile în privinţa pensiilor de invaliditate", a spus şeful Guvernului.

Deşi l-a remaniat, Emil Boc i-a mulţumit public fostului ministru al Muncii, Mihail Şeitan, pentru efortul depus în elaborarea legii pensiilor. "Trebuie regândită indemnizaţia de creştere a copilului şi alte forme de ajutoare sociale. România va plăti ceea ce şi Europa poate plăti", a declarat Boc.

"România a luat toate măsurile pe care le putea lua pentru a susţine mediul de afaceri. Guvernul ştie ce are de făcut, ştie că nu are voie să ia piciorul de pe acceleraţia reformelor statului", a mai punctat şeful Executivului.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii