Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc şi Blaga iubiţi jumi-juma în PDL Constanţa Lista delegaţilor va fi aprobată luni

ro

05 May, 2011 00:49 1510 Marime text

pdl_boc_blaga.jpgOrganizaţia judeţeană a PDL Constanţa a votat „la milimetru" în şedinţa Colegiului Director Judeţean din această seară, în cadrul căreia s-a stabilit ce candidaţi dintre cei trei - Blaga, Boc şi Paleologu - va susţine la Convenţia Naţională a PDL de pe 14 mai. Mai exact, pedeliştii constănţeni au dovedit că jumătate din inimă bate pentru Blaga, iar cealaltă jumătate bate pentru Boc.

Principalii candidaţi care-şi dispută şefia partidului au obţinut fix câte 40 de voturi fiecare, Paleologu primind doar 9 voturi. Colegiul Director Judeţean al PDL Constanţa numără 104 membri, din care au fost prezenţi 66, şedinţa fiind statutar constituită. De precizat că dintre cei patru parlamentari PDL ai Constanţei a fost prezent doar deputatul Zanfir Iorguş, colegii săi de Cameră - Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă, cât şi senatorul Mircea Banias aflându-se se pare la Bucureşti.

La finalul şedinţei, preşedintele PDL Constanţa Christian Gigi Chiru a declarat că filiala a acordat susţinere doar moţiunilor de candidatură aparţinând lui Emil Boc, respectiv Vasile Blaga. El a adăugat că speră ca Theodor Paleologu să găsească susţinere din partea altor organizaţii, având nevoie de susţinerea a minim zece filiale judeţene pentru a avea dreptul să-şi dezbată moţiunea în cadrul Convenţiei Naţionale a PDL de pe 14 mai. Deşi Boc şi Blaga au primit susţinere de 50% - 50% din partea PDL Constanţa, fiecare dintre cei 33 de candidaţi cu care va participa filiala la convenţia de la Bucureşti va avea libertatea să-şi exprime votul după cum va crede de cuviinţă, a adăugat Chiru.

Dintre cei 33 de delegaţi ai organizaţiei constănţene, zece sunt de drept (patru parlamentari, cinci preşedinţi de organizaţii, dintre care unul este şeful organizaţiei judeţene şi liderul de grup al consilierilor judeţeni PDL), restul de 23 urmând să fie desemnaţi. Fiecare colegiu va primi un număr de delegaţi, în raport direct proporţional cu rezulatele obţinute la alegeri.

Gigi Chiru a precizat că luni, începând cu ora 17.00, Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa se va întruni pentru a aproba lista cu delegaţii Constanţei la evenimentul de pe 14 mai, care va fi trimisă în aceeaşi seară către Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii