Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu Colaborarea regională a statelor din zona Mării Negre va rămâne o prioritate în politică externă

ro

18 Sep, 2015 14:42 2099 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe a organizat astăzi, o nouă sesiune de dezbateri interactive „Dialoguri@MAE” dedicată analizei stadiului şi perspectivelor cooperării în regiunea Mării Negre, precum şi prezentării obiectivelor  preşedinţiei Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), deţinute în prezent de România - cea de-a 5-a în decursul celor 23 de ani de existenţă a Organizaţiei.
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, în calitate de Președinte-în-Exercițiu al OCEMN, a deschis evenimentul în cadrul căruia au mai vorbit, ca invitați speciali, ambasadorul Michael Christides, secretarul general al Secretariatului Internaţional Permanent al OCEMN și profesorul Dan Dungaciu, Directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, Președintele Fundației Mării Negre din România.
 
Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat în discursul său faptul că, pentru România, colaborarea regională a statelor din zona Mării Negre a fost şi rămâne una dintre preocupările prioritare de politică externă.
 
„Prin contribuţia sa specifică în domeniul economic, OCEMN poate avea rolul său în normalizarea situaţiei regionale. Sub egida sa, este necesară articularea mai bună a cooperării economice inter-guvernamentale în mod efectiv, astfel încât să se realizeze atmosfera necesară pentru ca statele respective să îşi reglementeze problemele pe căi politice, în conformitate cu principiile dreptului internaţional.”, a subliniat ministrul afacerilor externe.
 
Bogdan Aurescu a precizat că, pentru România, principalul obiectiv este continuarea dezvoltării cooperării regionale în cadrul Organizaţiei.
 
Ministrul afacerilor externe a exprimat dorinţa României de a avea o contribuție concretă la o relaţie OCEMN – UE, mai solidă și mai pragmatică, în beneficiul tuturor Statelor Membre din regiune.
 
„Succesul interacţiunii cu UE, un proiect în sine, depinde de cooperarea directă a OCEMN cu Comisia Europeană. În această relație este nevoie ca fondul să prevaleze asupra formei, în ce priveşte planificarea eficientă a costurilor, pe baza unor estimări financiare realiste”, a mai adaugat el. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii