Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnavii ar putea rămâne fără medicamente compensate sau analize gratuite

ro

05 Mar, 2011 10:03 1829 Marime text

În mai puţin de o lună, bolnavii ar putea rămâne fără medicamente compensate, analize gratuite sau bilete de trimitere la spital. Şi asta din cauză că medicii de familie sunt hotărâţi să nu semneze noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii spun că dacă ar accepta noile prevederi şi-ar semna falimentul cabinetelor.

Noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate ar trebui semnate la începutul lunii aprilie. Medicii de familie susţin că sunt nevoiţi să nu semneze contractele. Ei spun că îşi vor consulta gratuit pacienţii, dar decizia lor va avea şi alte efecte.

Colegiul Medicilor înţelege problemele pe care le ridică medicii de familie. "La starea de spirit care există în randul medicilor, s-ar putea ca medicii de familie să treacă toţi spre sistem privat să nu mai aibă contract cu Casa, şi atunci pacienţii vor fi cei care vor suporta din fonduri proprii serviciile medicale", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăsoae.

Dacă liderii Colegiului mai au speranţe că unele prevederi ar putea fi modificate, în privinţa bugetului Casei de Asigurări, totul este cert: banii nu ajung. "'Suma alocată pentrul fondul unic de sănătate este insuficientă. Casa ar fi multumită să aibă un miliard în plus. Pe analiza noastră ar mai fi nevoie, pentru a funcţiona cum trebuie şi fără restricţii, cam de 1,5-2 miliarde de euro", a completat Vasile Astărăstoae.

Şi ministrul Sănătăţii a spus că în vară va fi nevoie de rectificarea bugetului Casei Naţionale pentru medicamentele compensate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 05 Mar, 2011 11:09 nu e vadim de vina ? el e