Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconieri prinşi pe Dunăre la pescuit ... electric (galerie foto)

ro

11 May, 2015 10:46 3415 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră de la Cernavodă au acţionat pe Dunăre, unde i-au prins, sâmbătă, în flagrant pe cetăţenii români M. Florentin, de 32 ani şi S. Ilie Ştefan, de 19 ani, care pescuiau, dintr-o ambarcaţiune, cu un aparat electric artizanal.
 
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 23 kilograme peşte din specii diferite, pe care cei doi braconieri o capturaseră prin pescuit cu mijloace electrice.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, motorul acesteia, două rame, un minciog şi aparatul de pescuit artizanal, bunuri evaluate la aproximativ 7.850 lei.
 
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră tulceni, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, pe canalul Dunavăţ, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român C. Claudiu-Mihai, în vârstă de 36 ani, care transporta cantitatea de 54 kilograme peşte din specia scrumbie, fără documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au mai confiscat cantitatea de 31 kilograme peşte din specii diferite, transportată de cetăţenii români Z. Petrică, de 42 de ani şi P. Daniel, de 28 ani cu o ambarcaţiune cu motor în zona canalului Tătaru.
 
În fine, duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Postului Midia au oprit pentru control un autoturism marca Ford Focus, condus de cetăţeanul român C. Daniel Florin, în vârstă de 35 de ani, care transporta cantitatea de 104 kilograme peşte din specii diferite fără documente justificative.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au predat  cantităţile de peşte spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, îi cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvative vii prin curentare sau electrocutare”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii