Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucureştenii ies iar în stradă. De data asta cer un guvern bazat pe oameni specializaţi, nu politici

ro

04 Nov, 2015 14:58 1847 Marime text
Bucureştenii sunt chemaţi din nou în Piaţa Universităţii, după mitingul de protest care a avut loc, aseară, şi la care au participat aproximativ 25.000 de oameni. Mişcarea a fost de bun augur, căci astăzi premierul Victor Ponta şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, şi-au dat astăzi demisiile. 
Oamenii şi-au dat întâlnire la ora 18.00, la fântâna din zona Universităţii, pe pagina de Facebook, acolo unde s-a pus la cale şi protestul de aseară. Iniţiatorii spun că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.
"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, Nu Politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nisşe foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris Cătălin Adrian, care pare să fie unul dintre iniţiatorii protestului. La rândul său, un alt organizator, Cristian Mihai, scrie: "Da, ne întâlnim la fântână, la 6".
Pagina respectivă de Facebook este plină de mesaje şi comentarii generate de demisiile anunţate astăzi dimineaţă, ale lui Victor Ponta, respectiv Cristian Popescu Piedone.
Iată câteva dintre mesaje: "TRIUNGHIUL RUŞINII (PONTA-OPREA-PIEDONE) - ELIMINAT!" (Mihai Ionescu), "Clasa politica trebuie resetată în totalitate!" (Carmen Biea), "Românii ştiu acum că sunt o forţă, cu care politicienii nu se mai pot juca! Nimeni nu mai are vreo îndoială! (Andreea Dumitrescu), "Nu ar trebui să ne încălzească cu nimic aceste demisii. Începând de astâzi ar trebui sâ ieşim şi mai multi, să mergem la Parlament şi să cerem demisiile tuturor parlamentarilor care au dosare pe rol sau sunt cercetaţi. Pe urma trecem şi pe la DNA, CSM şi Procurorul General care trebuie să-şi facă treaba. Dacă nu, să vină alţii in locul lor. Daca renuntam acum, n-am rezolvat nimic" (Kaitar Istvan Janos), "PONTA ÎŞI DĂ DEMISIA !! Nu este destul... Dar este un început. Nu trebuie să ne oprim... Trebuie schimbată toată clasa politică şi coruptă" (Cristian Tinca).
"Oameni buni, nu vă lăsaţi păcăliţi de sentimente de îndoială. Protestul de aseară a fost unul minunat, noi toţi cei minim 25.000 am făcut istorie. 25000 de oameni, cu mic si mare, frumosi si pasnici s-au unit pentru un scop şi am arătat că se poate! Prin demisia lui Ponta, fie ea o mişcare bună de marketing sau nu, a arătat totuşi că vocea poporului nu poate să fie ignorata la nesfârşit. Doar demisia premierului nu stiu daca va schimba mare lucru, insa acum cei care ii vor lua locul si cei care sunt deja la putere stiu ca poporul are voce si nu va mai ezita sa se faca auzit!!!", a declarat McVald Alexandru.
"Avem nevoie să ne implicam, să facem un partid, fără corupţi si coruptibili, fără cei care au mai făcut parte din alte partide anterior, fără securişti sau politologi, oameni noi, tineri, corecţi!! Asta trebuie să facem, să ne organizăm! Protestele sunt foarte valoroase!! Si trebuie sa le continuam, să fim gardienii democraţiei! Dar trebuie sa ne implicam, sa ne adunam, avem nevoie de unitate intre noi, de SOLIDARITATE!! Trebuie să formăm grupuri, să fim reprezentaţi, vocea strazii trebuie să aibă ecou la toate nivelele, în toate structurile!", scrie Catalin Albu.
Andreea Dumitrescu continuă ideea: "Ideal este să se înfiinţeze un partid independent cu oameni de rând deştepţi, oameni de calitate şi cu decenţă, onoare şi integritate, care să nu uite de unde au plecat niciodată şi să pună ţara şi poporul înainte de propriile intese. Important ar fi ca toţi locuitorii ţării să facă acest lucru, să vadă dincolo de interesele proprii. Dacă nu facem ceva mai repede, nu vom mai avea o ţară pentru care să facem ceva. Deja ne-au vândut...".
După cele trei zile de doliu naţional, după un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima revolta. Peste 25.000 de persoane au manifestat animate de acelaşi gând: duşmanul comun - corupţia, iar schimbarea trebuie să aibă loc de acum.




sursa foto: profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii