Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:34 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa.ro Aviz favorabil pentru scutirea de supraimpozit a operatorilor offshore, în Comisia pentru Transporturi

ro

07 Mar, 2018 08:08 1756 Marime text
Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, în şedinţa de ieri, Proiectul de Lege privind unele mă­suri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care prevede o scutire de impozit pentru operaţiunile offshore (vezi insert), dar şi ca sumele percepute până acum de la operatori să fie restituite sub formă de credit fiscal.
     
Deputaţii din Comisie au acordat 8 voturi "pentru", 1 vot "împotrivă" şi 6 "abţineri".
     
Camera Deputaţilor este for decizional, Comisia pentru Industrii fiind cea care urmează să dea un Raport pe proiect, după avizele mai multor comisii.
     
Preşedintele Comisiei de Transporturi, deputatul PNL Lucian Bode, a adus în discuţie punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, opinând că deputaţii ar trebui să ţină cont de îngrijorările acestei autorităţi.
     
La finalul anului trecut, Consiliul Concurenţei a transmis Guvernului că scutirea de supraimpozit pentru operaţiunile petroliere offshore ar putea constitui ajutor de stat, iar Ministerul Finanţelor Publice ar trebui să efectueze o analiză: "În privinţa facilităţilor fiscale (n.r. art. 18, alin. 1), înţelegem că acestea se aplică tuturor titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Deşi la o primă analiză această prevedere reprezintă o derogare de la sistemul general fiscal, totuşi măsura ar putea fi considerată neselectivă dacă este justificată de logica sistemului fiscal, ţinând cont de specificul economic al sectorului implicat. În acest sens, Ministerul Finanţelor Publice ar trebui să efectueze o analiză care să demonstreze că taxarea diferită a titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetre offshore reprezintă o practică la nivelul statelor membre, că este justificată de volumul mare al investiţiilor, de costurile semnificative asociate activităţilor de exploatare şi de riscul investiţional ridicat, precum şi că este proporţională cu beneficiile obţinute de stat pe termen mediu şi lung.

Citeşte mai mult: bursa.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii