Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N.A.C.N. contribuie la reducerea riscului de inundatii

ro

13 Jul, 2010 18:35 953 Marime text

Odată cu creşterea nivelului Dunării, Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile" S.A. preia controlat debite de apă din Dunăre prin staţia de pompare complexă Cernavodă, în vederea uzinării cu microhidrocentralele de la ecluza Agigea şi tranzitarea acestui volum de apă către mare, contribuind astfel la reducerea riscului de inundaţii.

O altă acţiune importantă ce contribuie la menţinerea nivelului mai scăzut al Dunării este preluarea de către C.N. „ACN" S.A. în Canalul Dunăre-Marea Neagră a apei de răcire de la Centrala Nucleară-Electrică Cernavodă pe care o tranzitează prin canal către Marea Neagră.

„Prelevăm debite semnificative de apă prin toate mijloacele de care dispunem şi în plus folosim vanele ecluzelor (instalaţii de evacuare ape mari) de la Ecluza Agigea şi realizăm ecluzări false pentru a menţine cotele normale ale fluviului în vederea apărării împotriva inundaţiilor."a declarat director general al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile" S.A., Ilie Valentin Zeicu,

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii