Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cale ferata ocolitoare si circuit de Formula 1 - proiectele prefectului pentru sudul litoralului

ro

11 Oct, 2009 00:58 2210 Marime text

simpozion3.jpgPrezent la Neptun la întâlnirea primarilor, agenţilor economici şi reprezentanţilor serviciilor publice descentralizate cu ministrul Turismului şi Mediului Elena Udrea, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a prezentat trei proiecte pe care intenţionează să le deruleze în sudul litoralului.

Unul dintre acestea îl constituie înfiinţarea unei rute de cale ferată, care să ocolească lacul Techirghiol, apoi să traverseze o zonă de câmp, ulterior să ajungă la Dulceşti şi Moşneni şi să se unească cu calea ferată „veche", sub podul de la Neptun: „În acest moment linia de cale ferată „despică" mai multe staţiuni, supraaglomerate în timpul sezonului estival. Practic, pe lângă faptul că întârzie turiştii în trafic, mai ales la Costineşti şi Neptun, această cale ferată distruge şi faleza. Noua cale ferată ar dezvolta cele două localităţi, Moşneni şi Dulceşti şi ar fluidiza traficul de turişti", a arătat prefectul judeţului.

Un alt proiect iniţiat de Claudiu Palaz vizează înfiinţarea unui drum de promenadă, ce ar începe din intersecţia de la Olimp, ar urma calea ferată, pe malul mării, ulterior ar traversa Costineştiul şi s-ar „opri" în noul sens giratoriu de la Tuzla.

În fine, Claudiu Palaz a declarat că, având sprijinul Ministerului Mediului, ar putea înfiinţa un circuit de Formula1 în 23 August: „Ungurii au un astfel de circuit şi am auzit că şi bulgarii se pregătesc să facă unul. De ce să nu fim noi înaintea lor?", a concluzionat prefectul de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 11 Oct, 2009 07:30 O idee si MAI BUNA ,pentru dezvoltarea si unui oras cum este HARSOVA DE CONSTANTA ,este construirea UNUI POD DE CALE FERATA si unui TRONSON DE CALE FERATA ce poate lega LITORALUL MARII NEGRE cu restul Romaniei pentru o adevarata si corecta fluidizare a traficului de turisti.