Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreaţa Anca Parghel a încetat din viaţă

ro

05 Dec, 2008 16:01 1686 Marime text

Potrivit postului de televiziune Realitatea TV, cântăreaţa Anca Parghel a încetat din viaţă în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Ea s-a internat în cursul zilei de ieri, fiind în stare terminală, cu metastaze generalizate. Solista Anca Parghel a ajuns la spitalul din Timişoara după ce, în urmă cu puţin timp, se internase într-o clinică de terapie naturistă şi medicină alternativă din Belgrad.

Decizia de a pleca la Belgrad a fost luată la sugestia unei clinici specializate din Târgu Mureş. Clinica din străinătate era considerată ultima speranţă a artistei în lupta cu cancerul. Diagnosticată cu un cancer ovarian, după ce a avut şi cancer la sân, artista spera că terapiile alternative o vor ajuta să învingă boala. Şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului din Timişoara, Dorel Săndel a declarat că „Anca Parghel s-a internat ieri şi a murit la câteva ore de la spitalizare.

Artista a fost internată la spitalul din Timişoara în cursul zilei de joi, în stare terminală, cu metastaze generalizate. În cursul internării a beneficiat doar de un tratament paleativ, care nu avea alte scopuri decât calmarea durerii. A decedat la câteva ore de la internare. Dumnezeu s-o odihnească". În anul 1994, cunoscuta cântăreaţă de jazz a fost diagnosticată cu cancer la sân, reuşind să învingă boala. Anul acesta, în iunie, Anca Parghel a aflat că boala a recidivat. La mijlocul lunii iulie, cântăreaţa a fost consultată la o clinică de oncologie din Viena, iar ulterior a continuat tratamentul la Cluj.

La mijlocul lunii trecute, Anca Parghel a fost internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, ca urmare a complicaţiilor bolii cronice de care suferă. Solistei i s-a aplicat un tratament intensiv complex fiind externată după câteva zile cu o ameliorare semnificativă a stării generale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii