Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:54 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură de zile mari Aproximativ 18 tone de rapană, confiscate de Garda de Coastă

ro

05 Nov, 2015 11:44 2209 Marime text
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflaţi în misiune pe raza Portului Turistic Tomis, au efectuat controlul unei ambarcaţiuni tip pescador sub pavilion românesc, ce tocmai se întorsese din largul Mării Negre. 



 
La bordul navei se aflau cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, un cetăţean turc şi patru cetăţeni români.
În urma controlului documentelor prezentate de comandantul pescadorului, cetăţeanul român F.P., în vârstă de 44 ani, a rezultat faptul că una dintre persoanele aflate la bord nu figurează pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizaţi, fapt care contravine prevederilor legale, iar jurnalele de bord sunt completate parţial, sunt nesemnate, prezintă modificări, ştersaturi, tăieri şi adnotări.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de 18.182 kilograme de rapană, în valoare de 10.727 lei, ce fusese pescuită şi de o persoana care nu îndeplineşte condiţiile legale, fapt pentru care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Pescadorul precum şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, au fost lasate in custodia comandantului navei, conform prevederilor legale, pană la finalizarea cauzei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, „deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a, h şi i din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, precum şi “falsificarea sau distrugerea jurnalelor de bord ori de maşini”, ” faptă prevăzută şi sancţionată de art. 14, alin.1, lit. c din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii