Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care e în vigoare, decizia BPJ sau decizia BPN? CODA lui Chiru a eliminat CODA lui Stravrositu

ro

28 May, 2011 01:42 1228 Marime text

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat în această seară formarea unei noi Comisii de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA).

 

Şeful PDL Constanţa a admis că decizia Biroului Permanent Judeţean privind formarea noii CODA o anulează pe cea a Biroului Permanent Naţional, semnată de preşedintele PDL Emil Boc, potrivit căreia interimara Maria Stavrositu era împuternicită să-şi formeze CODA, alături de fapt, şi de fostul preşedinte Florian Constantin.

Reamintim că au fost două decizii date de centru pentru lămurirea situaţiei de la municipiu. Iniţial Maria Stavrositu avea dreptul de a propune 17 membri în noul for de conducere, ceilalţi 17 urmând a fi numiţi de fostul preşedinte. Ulterior, aşa cum a declarat, Maria Stavrositu şi-a format singură echipa ce urma să ocupe de alegerile la municipiu. Deşi, conform statutului şi regulamentului, Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) se ocupă, cum spune şi denumirea, de organizarea şi desfăşurarea alegerilor, Maria Stavrositu a susţinut că această CODA, în care şi-a numit 25 de membri, avea şi atribuţii de stabilire a datei alegerilor. „Sunt preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, conform unei decizii a Biroului Permanent Naţional. Conduc împreună cu CODA, Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor. CODA este înfiinţată şi a avut până acum trei şedinţe. Numai CODA poate stabili data alegerilor la municipiu, până atunci treburile se desfăşoară normal. Cu decizii statutar luate, cu şedinţe...", susţine deputatul Maria Stavrositu în cugetările ei postate în spaţiul virtual.

De precizat că în cea de-a doua decizie emisă de centru cu privire la organizaţia municipală PDL Constanţa nu se mai aminteşte de nicio CODA, articolul unic făcând referire doar la numirea democrat-liberalei ca interimar.

Întrebat dacă decizia adoptată de BPJ cu privire la formarea noii CODA pentru alegerile de la municipiu programate pe 19 iunie, se suprapune peste cea a BPN privind CODA şi o anulează, Gigi Chiru a confirmat, declarând că stabilirea datei de alegeri este atributul BPJ. „Acesta este atributul BPJ. Practic, conform statutului e treaba noastră. Nu există nimic care să împiedice Biroul Permanent Judeţean să stabilească alegerile la municipiu", a declarat Gigi Chiru. Întrebat dacă a avut o discuţie anterioară cu Maria Stavrositu pe această temă sau dacă s-a consultat cu reprezentanţii BPN, Chiru a negat afirmând că preşedintele interimar de la municipiu va primi decizia ca şi ceilalţi colegi. De precizat că Maria Stavrositu a lipist de la şedinţa BPJ din această seară. Potrivit lui Chiru, deputatul nu şi-a motivat în niciun fel absenţa.

Pentru a afla şi punctul său de vedere referitor la noua CODA şi la convocarea de noi alegeri pentru conducerea filialei a cărei interimară este, am contactat-o telefonic şi pe deputatul Maria Stavrositu, însă nu a răspuns apelurilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii