Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:13 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărți ale deținuților-scriitori în Biblioteca Județeană Constanța. Cum au ajuns în dotarea instituției. Cum se pot consulta

ro

14 Jan, 2016 07:01 3391 Marime text
 
În această isterie generală a deținuților-scriitori care ocupă prima pagină a știrilor de televiziune, ediții tipărite ale ziarelor și revistelor, ediții ale publicațiilor on line am ținut și noi să deslușim o enigmă: ce cărți ale acestor autori se află în dotarea Bibliotecii Județene IN Roman Constanța, cum au fost achiziționate și cum pot fi consultate de eventualii doritori.
 
Pentru a rezolva aceste aspecte am apelat la cea mai autorizată și competentă persoană: Corina Apostoleanu, director al Bibliotecii Județene „I N Roman” din Constanța.
 
Aceasta ne-a explicat că în Biblioteca Județeană se află volume ale deținuților de la Poarta Albă, sosiste de la edituri din Constanța care au editat astel de lucrări.
“Cărțile nu au fost achiziționate de către noi pentru că prin efectele legii depozitului legal local, editurile si tipografiile din județul Constanța trimit câte un exemplar la Biblioteca Județeană Constanta”, ne-a anticipat Corina Apostoleanu întrebarea.
Care a completat că în bibliotecă nu sunt volume cu autograf de la acești autori și nicunul nu și-a lansat cartea în sediul instituției.
 
Apostoleanu ne-a mai declarat că “fiind din depozitul legal local, aceste cărți nu au regim de împrumut la domiciliu, putând fi consultate numai la sediul bibliotecii”.
De asemnea directorul instituției ne-a mai făcut precizarea că „nu se evidențiază în niciun fel faptul că autorii acestor volume sunt deținuți. Pentru bibliotecă, ele sunt cărți asemenea tuturor celorlalte”
 
Iată lista completă a cărților scrise de deținuți aflate în dotarea Bibliotecii Județene Constanța
 
- Andrei Gabriel Niculae-Inundaţiile -Situaţii de urgenţă cu implicaţii majore pentru populaţie. Editura Ex Ponto;
- Senol Zevri-Propaganda politică. Editura Ex Ponto;

- Senol Zevri-Comunicare şi manipulare. Editura Ex Ponto;
- Senol Zevri-Elemente de igienă mintală şi mediul penitenciar. Editura Muntenia;
- Preot Gabriel Bucică-Importanșa familiei după legea mozaică. Editura Ex Ponto;
- Preot Gabriel Bucică-Legea mozaică în lumina Noului Testament. Editura Ex Ponto;
- Viorel Costache-Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse în incendii de mari proporţii în zone greu accesibile. Editura Ex Ponto;
- Neculai Coman-Managementul situaţiilor de urgenţă generate de poluările accidentale cu hidrocarburi. Editura Ex Ponto;
- Neculai Coman-Managementul riscurilor naturale şi tehnologice cu impact major asupra vieţii şi factorilor de mediu. Editura Nautica;
- Miron Mitrea-Amintiri... subiective. Momente d eistorie imediată. Editura Munteania;
- Victor Becali. Managementul cluburilor de fotbal, al sporturilor afiliate şi al organizaţiilor sportive. Editura Muntenia;

- Miron Mitrea-Noi nu facem politică. Editura Muntenia;
- Ioan Becali-Arbitrul şi rolul sau în fotbal. Editura Muntenia;
- Victor Becali-Statistica campionatelor mondiale de fotbal din toate timpurile. Editura Muntenia;
- Claudiu Ristea-Taxa pe valoare adăugată în UE-armonizare şi diferenţe. Editura Muntenia.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 14 Jan, 2016 10:44 In continuare folositi termeni neadecvati,nereali. Respectivii nu sint scriitori. Cind spui despre cineva ca este scriitor te gindesti ca acea persoana a scris literatura,pozie. Acestia sint autori de lucrari pe diverse teme. Este foarte bine ca biblioteca judeteana are aceste lucrari. O biblioteca trebuie sa achizitioneze si sa pastreze pentru consultare si istorie tot ce se publica. Nu va lasati antrenati in dispute ale unora care au cu totul alte scopuri decit pe cele care le clameaza. Mai usor cu robotii astia de la Bruxelles implantati la noi care fac altceva decit sa ne reaminteasca de perioada stalinista a anilor 1950.Fiti mai cu discernamint.