Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Chelu a fost luat cu ambulanţa de la Curtea de Apel Bucureşti

ro

04 Jan, 2011 15:19 1213 Marime text

Omul de afaceri Cătălin Chelu, aflat marţi la procesul privind contestaţia sa faţă de decizia judecării în stare de arest în dosarul mitei de MAI, a fost luat cu ambulanţa de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la spital, după ce i s-a făcut rău în sala de judecată.

Contestaţia a fost formulată de omul de afaceri şi de cei trei apropiaţi împotriva deciziei din decembrie a Tribunalului Bucureşti, care a hotărât că cei patru vor fi judecaţi în arest pentru că ar fi încercat mituirea fostului secretar de stat din MAI Dan Fătuloiu.

Procesul în care se judecă cererea lui Cătălin Chelu a fost amânat.

În luna decembrie, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Cătălin Chelu şi alţi trei oameni de afaceri, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, sub acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă şi, respectiv, complicitate la dare de mită. Pe 17 decembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a decis că cei patru vor fi judecaţi în stare de arest, hotărâre atacată cu recurs de cei patru.

În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie arată că, în perioada august – 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-a promis chestorului-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu şi persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune, în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, potrivit DNA.

Totodată, susţin procurorii anticorupţie, Chelu a făcut promisiunea menţionată atât personal, cât şi prin intermediul lui Badea, Bunu şi Contantinescu, precum şi a unei alte persoane (denunţător în cauză). De asemenea, Cătălin Chelu i-a transmis lui Dan Fătuloiu că, în situaţia în care nu este de acord să accepte oferirea sumei de bani anterior menţionată, va porni împotriva sa o amplă campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat.

Pe 12 noiembrie, Chelu a modificat promisiunea iniţială, avansată prin intermediul complicilor săi, şi a oferit personal lui Fătuloiu, în scopul menţionat, suma de 50.000 de euro şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 de euro, constând într-un teren pe care Chelu durma să construiască o casă, în valoare de circa 120.000 de euro.

De asemenea, a stabilit DNA, cu ocazia aceleiaşi întâlniri din 12 noiembrie, Chelu a oferit suma de 300.000 de euro, în numerar, lui Dan Fătuloiu, pentru ca acesta, folosindu-se de influenţa care derivă din funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea SC HIDROCONSTRUCŢIA SA, în sensul de a-i determina să facă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a lui Chelu în evidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale.

Mai mult, pe 19 noiembrie, în considerarea acestor promisiuni, Chelu i-a dat fostului secretar de stat, cu titlu de mită, suma de 212.850 de lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro) pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpaţii Badea şi Constantinescu, precizează DNA.

În vederea confiscării speciale a sumei de 212.850 de lei, dată cu titlul de mită, precum şi a sumei de 300.000 de euro, promisă, pentru cumpărare a influenţei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile şi sume de bani identificate în conturi, aparţinând omului de afaceri Cătălin Chelu.

Pe 20 noiembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor patru pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 21 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, pentru 29 de zile. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

www.newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii