Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalin Harnagea, fost sef SIE Vintu a vrut sa ma asasineze

ro

13 Sep, 2010 17:28 4912 Marime text

catalin-harnagea.jpgFostul sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea (foto) confirma zvonurile aparute in ultimii ani in presa potrivit carora Sorin Ovidiu Vintu ar fi avut o lista cu persoane ce trebuiau lichidate fizic, lista pe care aparea si numele sau.

"In 2000, am primit un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate. Raportul mi-a fost inaintat fiindca, dupa spusele acelui ofiter eram o posibila tinta. Am cerut unitatii care se ocupa de protectie informativa si operativa a SIE sa cerceteze aceasta informatie. Intregul document, inclusiv concluzia cercetarii pana la data cand am parasit Serviciul, a fost predate unitatii de profil", a declarat Catalin Harnagea intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, care urmeaza sa fie publicat online luni seara.

Informatia a fost readusa recent in atentia publica de Dan Andronic, care a scris pe 10 septembrie pe blog despre o "tentativa de asasinat pusa la cale in anul 2001" de catre Vintu.

"Pe lista facuta de el era Catalin Harnagea, fost sef SIE, Petre Mihai Bacanu, Dan Fischer si subsemnatul. Citez din Raportul Armaghedon III intocmit de ziaristii de la Rom. Lib.: 'SOV a comandat asasinate. Lista contine urmatoarele nume: Catalin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Bacanu. El a decis lichidarea fizica a persoanelor pe care le considera 'vinovate' de dezvaluirile din presa legate de FNI. Intermediarul gasit de Vantu pentru a aranja asasinatele este Calin Mailat, un personaj din lumea interlopa aflat in solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a platit 70.000 de dolari".

Catalin Harnagea a indeplinit functia de director al Serviciului de Informatii Externe in perioada 1997-2001, iar Fondul National de Investitii s-a prabusit in 2000.

Pe 10 septembrie, Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat in dosarul fugii lui Nicolae Popa, fost director Gelsor, motivatia arestarii fiind data luni publicitatii.

Vintu - un pericol pentru ordinea publica: Vezi motivarea arestarii lui SOV

Recursul depus de avocatii lui Vintu va fi judecat miercuri, 15 septembrie.

Sursa: Ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jean 14 Sep, 2010 16:31 O pedeapsa pe masura lui SOV ar fi in mod cert, inchisoarea pe viata.
  • Razvan 14 Sep, 2010 16:25 Nu cred ca este nevoie de alte motivatii pentru o sentinta aspra pentru Vantu pe langa FNI. Omul acesta traieste din frauda si mita.
  • Catalin 14 Sep, 2010 16:11 Trebuie in aceste momente dificle sa il sustinem pe Catalin Harnagea deoarece el este partea vatamata in acest incident.
  • Diana 14 Sep, 2010 15:33 Vantu este in mod clar genul de om care ar recurge la astfel de lucruri pentru ca el nu are niciun strop de umanitate in el.
  • Marian 13 Sep, 2010 21:57 Sper ca SOV sa intre in puscarie si sa nu-l mai vedem mult timp de acum incolo.
  • Marius 13 Sep, 2010 21:47 Ori ce este posibil cand vine vorba de Vintu sper ca acum o sa fie infundat.
  • justice 13 Sep, 2010 20:49 mai bine-scapa tara de 4 mafioti pdl-nu erai cu basescuin cdr cind a tras teapa fni vintu intre 96 2000?