Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mancam pe canicula

ro

14 Aug, 2010 17:50 1052 Marime text

Specialiştii ne recomandă ca în aceste zile să evităm carnea de porc, mezelurile, preparatele de tip fast-food şi chiar şi dulciurile. Pe toate acestea le putem înlocui cu legume şi fructe proaspete.

Pentru a nu vă supune organismul unui stres suplimentar inutil, din cauza unor mâncăruri nepotrivite, medicii ne sfătuiesc să renunţăm la mesele copioase. Spre exemplu, carnea de porc poate fi înlocuită cu cea de pui, vită sau cu peşte. Pe lista alimentelor indicate în zilele caniculate se află, conform specialiştii, legumele şi fructele proaspete, dar şi produsele lactate. Laptele dulce, spre exemplu, reechilibrează aportul de calciu-magneziu, care are de suferit din cauza transpiraţiei abundente, în timp ce brânza telemea pe cel de sodiu. Totodată, nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm şi ciocolată bogată în cacao, dar să nu facem excese. Mare importanţă trebuie să dăm şi hidratării şi să bem cel puţin un pahar de apă la fiecare 20 de minute. Deşi este foarte cald, specialiştii ne recomandă să nu ne ferim de ceaiurile calde, deoarece ele ajută la o mai bună termoreglare a organismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii