Evz.ro Ce se pune pe masa de Paşte în alte ţări
Evz.ro: Ce se pune pe masa de Paşte în alte ţări
11 Apr, 2015 09:50
ZIUA de Constanta
2982
Marime text



În Italia, de pe masa de Paște nu lipsește prăjitura Colomba di Pasqua, umplută cu fructe confiate, adesea în formă de porumbel. Grecii mănâncă de Paște tsoureki, o pâine având compoziţia unei brioşe, aromată cu esenţă de seminţe de cireşe sălbatice şi decorată cu ouă fierte, vopsite în roşu, pentru a simboliza sângele lui Hristos. Mona de Pascua se mănâncă în Spania. Acest desert este o prăjitură asemănătoare unei gogoşi mari, deasupra căreia se pune un ou fiert.
Mexicanii mănâncă de Paște capirotada, un fel de budincă de pâine condimentată, umplută cu stafide, cuişoare, scorţişoară şi brânză şi populară în timpul perioadei pascale. Se spune că fiecare ingredient al budincii este un memento al suferinţelor îndurate de Hristos - cuişoarele amintind de cuiele în care a fost ţintuit, batonul de scorţişoară de crucea de lemn, iar pâinea de trupul Mântuitorului.
De Paşti, familiile din multe ţări creştine ortodoxe, printre care Bulgaria, Georgia şi Rusia, servesc kulich, o prăjitură în forme înalte şi o decorează cu o glazură albă, pe care adaugă ornamente colorate sau flori. Adesea, prăjitura este binecuvântată de un preot după slujba de Paşti. Joia Mare este cunoscută şi sub numele de "Gründonnerstag" sau "Joia Verde" în Germania. Cu această ocazie, nemţii mânâncă alimente de culoare verde iar supa de hasmaţuchi (pătrunjel creț) este o alegere populară. Brazilienii preferă Paçoca de amendoim, un desert realizat din alune, zahăr şi faină de manioc.
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii