Ce spitale au fost închise în urma controalelor privind infecţiile nosocomiale (documente)
Ce spitale au fost închise în urma controalelor privind infecţiile nosocomiale (documente)
26 Apr, 2016 23:58
ZIUA de Constanta
2877
Marime text
În urma controalelor privind infecţiile nosocomiale trei spitale din Bucureşţi şi Bacău au fost închise din cauza neregulilor descoperite.
Ministrul Sănătăţii a prezentat în cadrul unei conferințe de presă un sumar al acţiunilor de control şi de evaluare a infecţiilor nosocomiale, demarate în ianuarie 2016, dar şi principalele repere ale Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale 2016 – 2018.
În urma controalelor realizate la nivel naţional, au fost date trei decizii de închidere a unor unităţi sanitare şi o decizie de suspendare a unor activităţi din cadrul unui spital.
Unităţi sanitare închise:
- Centrul medical „Prain” pentru redarea auzului și înfățișarii normale București: nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară;
- SC Eldimed Materna SRL Bacău: nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară;
- SC Clinica Palade SRL Bacău nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară;
În cazul Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I” Costești Argeș a fost hotărâtă suspendarea activității laboratorului de analiză a sputei, din cadrul pavilionului TBC.
În același timp, în urma distribuirii chestionarelor de evaluare la spitale, s-a mai constatat că în cazul a 11 spitale, accesul personalului şi al vizitatorilor la apă şi săpun nu este posibil în fiecare salon.
Acelaşi raport făcut pe baza chestionarelor arată că, „la 71.4% din spitale s-au desfaşurat cursuri de control infecţii nosocomiale pentru medici, 94.3% au avut cursuri pentru asistenţi medicali în timp ce la 83.8% au avut loc cursuri de instruire pentru îngrijitoare, 71.4% pentru brancardieri şi 61% pentru personal auxiliar”, potrivit studiului.
Pentru a putea citi care au fost rezultatele privind prevenirea și controlul infecțiilor nosocomiale dar și alte date referitoare la Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale inițiat de ministrul Sănătății, accesați secțiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii