Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce te poate face sa divortezi?

ro

11 Sep, 2010 00:45 2114 Marime text

divort.jpgExista tot felul de motive din cauza carora cuplurile ajung sa divorteze, insa cat de serioase sunt acestea? Afla in continuare care sunt situatiile in care fiecare membru al unui cuplu ar trebui sa o ia pe drumul sau.

Fraza "pana cand moartea ne va desparti" nu este valabila pentru toate cuplurile. In ultimii ani a crescut foarte mult numarul cuplurilor divortate, poate si datorita faptului ca din ce in ce mai multe persoane refuza sa accepte foarte multe abuzuri din partea partenerilor.

Divortul nu este privit cu ochi buni de multi care cred ca distruge ideea casatoriei si ca perverteste juramintele de unire pe vecie in fata lui Dumnezeu. Exista insa anumite situatii in care ar fi indicat acest pas, pentru a evita sa se ajunga la lucruri mult mai grave.

Unul dintre cele mai des intalnite motive ale divorturilor este infidelitatea. Aproximativ jumatate dintre casatoriile din America se termina din aceasta cauza.

Adulterul va distruge, cel mai probabil, tot ceea ce un cuplu a reusit sa cladeasca in ani intregi de casnicie. Cel mai important lucru distrus este increderea. O persoana care a fost inselata de partener este foarte posibil sa nu isi mai poata recapata increderea in aceasta niciodata, aminteste Buzzle.

De asemenea, motivele pentru care unii parteneri inseala variaza de la plictiseala sau lipsa de activitate sexuala intre soti, la dorintele neimplinite si furia. Este adevarat ca nu toate cuplurile care trec printr-un astfel de moment sfarsesc la tribunal. Exista si cupluri care reusesc sa rezolve aceasta problema si sa mearga inainte, cladind o relatie mult mai stransa.

Insa atunci cand realizezi ca partenerul te inseala, nu trebuie sa inchizi ochii si sa spui "lasa ca trece", cel mai bine ar fi sa discuti deschis despre acest subiect.

Divortul chiar e contagios - spun cercetatorii


O alta cauza a divorturilor este abuzul. Indiferent ca este fizic sau emotional este tot abuz si nimeni nu trebuie sa accepte un asemenea tratament. Atunci cand unul dintre parteneri este abuziv trebuie sa se analizeze foarte atent aceasta problema, deoarece exista riscul ca respectiva persoana sa sufere de o tulburare psihica.

Cu toate acestea, persoana abuzata de partener nu trebuie sa se gandeasca ca totul va trece de la sine si trebuie sa se imbarbateze sa ia atitudine.

Diferentele culturale si religioase sunt, de asemenea, destul de periculoase pentru o casnicie. Casatoriile intre persoane din diferite medii si culturi sunt din ce in ce mai des intalnite, desi nu toate au un sfarsit fericit. Problema este ca sotilor le ia foarte mult timp pana sa se obisnuiasca cu stilul de viata al celuilalt.

In cazul in care doua persoane diferite din punct de vedere cultural se intalnesc, ar trebui sa se gandeasca foarte bine inainte de a face pasul si, in plus, sa ia in calcul si familiile, care nu de putine ori se impotrivesc unei astfel de casatorii.

Fii mai satisfacut de viata decat nevasta ta si risti divortul

Multe cupluri ajung sa se desparta din cauza ca unul dintre parteneri este dependent de anumite substante. Fie ca abuzul este de droguri sau de alcool, persoana in cauza se schimba, iar aceasta schimbare ii afecteaza partenerul si viata de cuplu.

Unii soti ajung la divort si din cauza problemelor financiare, care atrag dupa sine certuri si, uneori, violenta domestica. La fel de importanta este si comunicarea intre parteneri. Atunci cand nu exista comunicare intre parteneri se poate ajunge la divort, deoarece problemele care apar in cuplu nu sunt discutate si raman nerezolvate.

Sursa: Ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii