Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să ştii dacă vrei să vizitezi Delta. Vezi aici taxele şi regulile pentru turişti!

ro

25 Mar, 2011 23:07 2562 Marime text

465246g.jpgGarda de Mediu se pregăteşte de un nou sezon estival. Luni, în şedinţa de Colegiu Prefectural, comisarul şef Ifrim va prezenta cele mai importante aspecte legale ale turismului în delta Dunării. Iată ce trebuie neapărat să ştii:

În Deltă au fost stabilite 24 trasee turistice în rezervaţie, din care 15 trasee care se pot efectua numai cu mijloace de transport naval (navale) şi 9 trasee care se pot efectua prin drumeţii sau cu mijloace de transport rutier (terestre).

Intrarea turiştilor în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării se face în baza permisului de acces în rezervaţie, obţinut de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării-Tulcea şi este condiţionat de plata unui tarif în valoare de: 5lei/persoană/zi; 15lei/persoană/săptămână şi respectiv 30 lei/persoană/an.

Tariful prevăzut pentru Permisul de acces în rezervaţie nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989.

Accesul cu nave şi ambarcaţiuni în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării se face respectând Ordinul 111/2007 Reguli privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor, în baza permisului de acces pentru nave şi ambarcaţiuni. Obţinerea permisului este condiţionat de plata unui tarif: 100lei/ambarcaţiune/an, respectiv 20lei/ambarcaţiune/sejur.

Accesul cu autovehicule în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării se face în baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este condiţionat de plata unui tarif în valoare de 100 lei/autovehicul/an, respectiv 10lei/autovehicul/zi.

Turismul în RBDD se desfăşoară de-a lungul traseelor aprobate, care exclud accesul turiştilor în zonele cu regim de protecţie integrală.

Camparea este permisă în zonele aprobate în acest scop.

Hotelurile plutitoare, folosite pentru cazarea şi transportul turiştilor în Rezervaţie, trebuie să fie dotate cu tancuri de depozitare a deşeurilor lichide şi containere pentru resturi menajere.

Pentru navele de transport a turiştilor este obligatorie dotarea cu sisteme speciale de colectare a reziduurilor, gunoaielor şi deşeurilor.

Turiştii individuali trebuie să scoată din Rezervaţie toate ambalajele de plastic, hârtie, metal sau sticlă care au conţinut propriile alimente.

Este interzis accesul turiştilor în coloniile de păsări, conturbarea cuiburilor solitare şi a puilor.

Este interzisă tăierea copacilor şi culegerea plantelor de orice fel.

Sursa: Adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii