Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:53 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel de-al doilea pirotehnist din clubul Colectiv, cercetat sub control judiciar

ro

27 Jul, 2016 23:29 2122 Marime text
Marian Moise, unul dintre cei doi pirotehnişti care au montat artificiile în clubul Colectiv, a fost pus control judiciar de procurorii Parchetului General în dosarul incendiului izbucnit în octombrie 2015. El s-a prezentat astăzi la Parchet, unde i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.
 
Moise (foto news.ro) s-a aflat în club în momentul izbucnirii incendiului şi a suferit arsuri grave, fiind internat apoi într-un spital din Belgia, acesta fiind şi motivul pentru care el a fost audiat de procurori la nouă luni de la tragedia din Colectiv. Procurorii au stabilit că artificiile au fost instalate în clubul Colectiv de doi pirotehnişti autorizaţi de la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Viorel Zaharia şi Marian Moise.
 
"Din datele şi probele existente până în prezent, au rezultat indicii rezonabile în sensul că numiţii Zaharia Viorel şi Moise Marian, pirotehniştii autorizaţi angajaţi ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, au instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30.10.2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens, iar Moise Marian a manipulat mecanismul de declanşare a efectelor pirotehnice (foc de artificii) în timpul concertului din data de 30.10.2015", se arată în documentele procurorilor.
 
Potrivit acestora, cei doi pirotehnişti nu au luat toate măsurile de prevenire a unui incendiu, deşi aveau pregătire de specialitate şi avizele necesare, dând dovadă de "gravă neglijenţă". Ei nu au luat măsuri de limitare şi de asigurare a perimetrului posibil incandescent şi nici nu au asigurat prezenţa unor extinctoare în imediata apropiere, ceea ce ar fi putut duce la evitarea propagării incendiului.
 
Amintim că, în urma incendiului din 30 octombrie 2015, și-au pierdut viața 64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii