Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Cultural “Pontus Euxinus” Năvodari dezvoltă proiecte culturale cu artişti consacraţi din oraşul General Tosckevo, Bulgaria

ro

03 May, 2011 00:18 1725 Marime text
tosckevo.jpgUn ansamblu artistic al Casei de Cultură din oraşul General Tosckevo, Bulgaria a fost invitatul de onoare al administraţiei conduse de primarul Nicolae Matei la sărbătoare de 1 Mai de la Năvodari. Mai exact, la Năvodari de 1 Mai a fost prezent un ansamblu artistic din oraşul bulgăresc, care a prezentat un program specific zonei de unde provin.
Au răspuns invitaţiei primarului Nicolae Matei, directorul Casei de Cultură şi alţi consilieri din General Tosckevo, care s-au arătat interesaţi de felul cum petrec românii de ziua muncii. "Ne bucurăm că sunt alături de noi şi că putem colabora în plan artistic cu oameni profesionişti în acest domeniu. Sunt convinsă că vor mai exista şi alte proiecte la care vom lucra împreună", a declarat Victoria Botaş, directorul Casei de Cultură "Pontus Euxinus" din Năvodari.

La rândul său, directorul instituţiei de cultură din oraşul General Tosckevo, Bulgaria a susţinut ideea de a colabora şi pe mai departe în proiecte prin care se doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre cele două comunităţi. "Întărim relaţiile culturale între oraşele noastre, având în vedere că avem şi un proiect între Casele de Cultură din cele două localităţi. Colaborarea este una benefică şi îi invităm la General Toşevo şi pe colegii noştri de la Năvodari, pe 14 august, atunci când se va desfăşura Festivalul Folcloric. Mai exact, proiectul înseamnă activităţi culturale, organizarea de spectacole. De asemenea, avem în vedere să depunem un proiect pe Programul "Marea Neagră", la care să participe şi un oraş din Ucraina. Vorbim tot de spectacole şi programe artistice specifice fiecărei regiuni", a declarat şi ... Velicova, directorul Direcţiei Cultură din cadrul Primăriei oraşului General Tosckevo.

Ideea colaborării este bine primită şi de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care a precizat că îşi doreşte ca artiştii şi oamenii talentaţi din localitatea pe care o conduce să aibă tot mai multe reuşite.

Sursa: Gazetadenavodari.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii