Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEx al PSD a aprobat alianţa cu PNL-PC. Severin şi Buzatu au votat "contra"

ro

05 Feb, 2011 14:11 1315 Marime text

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri seara, acordul politic şi protocolul Uniunii Social-Liberale prin care se constituie noua alianţă PSD-PNL-PC, urmând ca astazi Consiliul Naţional să valideze decizia CEx, iar liderii celor trei partide să semneze documentele de constituire. Colaborarea cu PNL şi PC în cadrul USL a obţinut la nivelul CEx majoritatea voturilor "pentru" şi două "împotrivă. Cei doi lideri PSD care s-au pronunţat împotrivă au fost Adrian Severin şi Dumitru Buzatu, preşedinte al PSD Vaslui.

Este o înţelegere  politică dar nu doctrinară, fiecare îşi păstrează doctrina, dar alegătorii noştri vor să se regăsească în denumirea noii alianţe şi atunci varianta a fost de a sublinia ideea de unitate prin Uniune şi principalele partide să pună în denumire o componentă importantă. Daca am putea am fi dat o denumire mai amplă, dar cauţi o variantă prescurtată”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
Acesta a comentat şi voturile împotrivă. “Domnul Severin ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru a citi textul şi a reflecta şi avea dreptate. Domnul Buzatu avea şi el dreptate, avea rezerve în legătură cu această denumire care poate să creeze un sentiment de anbiguitate ideologică, dar clarificările....am preferat să alegem opţiunea majoră, ţinta principală, să ne uităm la ansamblul problemei care are sensul de a crea o masă critică care să poată produce o schimbare”, a precizat Năstase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii