Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chefi la cuțite. Un tânăr din Constanța i-a uimit pe nemiloșii jurați. Rețeta cu care i-a dat gata

ro

23 Mar, 2016 01:35 10567 Marime text
Aseară la Chefi la Cuțite a venit Alex Negoiță în vârstă de 26 de ani și care de 16 ani lucrează ca bucătar.
 
”Vrau să ajung un chef adevărat. Astăzi este șansa mea să iau cuțitul și să merg mai departe.”, a spus Alex înainte de a monta preparatul pe farfurii, potrivit antena1.ro.
În 8 ani s-a realizat: s-a făcut bucătar, s-a căsătorit și este și tătic
Pentru că vine de la Constanța. Alex a ales să gătească melci de marea neagră. A venit cu o delicioasă rețetă: Rapane în sos de vin cu duet de piure și carpaccio de ridichi.
Cehfii au mâncat, s-au sfătuit și au votat: chef bontea i-a dat votul lui de încredere, cuțitul lui. Chef Dumitrescu nu a fost atât de îngăduitor. Chef Scărlătescu i-a dat cuțitul lui și Alex merge mai departe!
 
Rapane în sos de vin cu duet de piure și carpaccio de ridichi
 
Ingrediente
1 bagheta paine 2-3 catei de usturoi
800 g rapane
400 g unt
750 ml vin alb sec
500 g cartofi violet

400 g cartofi albi
500 g morcovi
nucsoara
300 g frunze de busuioc
300 g ridichi
300 ml ulei de masline extravirgin
1-2 lamai
300 g rosii cherry, galbene si rosii
1 legatura coriandru proaspat

1 cutie flori comestibile
1 cub knorr legume
1 ardei gras rosu
150 g ciuperci shimeji albe
sare
piper
 
Mod de preparare
 1.     Se pune 150 g unt la incins, impreuna cu o lingura de ulei de masline si se prajesc rapanele pentru 2-3 minute, asezonate cu sare. Se adauga vinul si se mai lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.
 
2.      Intre timp se prepara un dressing din ulei de masline, ardei rosu taiat foarte fin, coriandru, busuioc, ambele tocate fin, sare, piper si zeama de lamaie.
 
3.      Pentru piureuri, se pun cartofii curatati si taiati in cuburi, la fiert, separat, in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu unt. Se asezoneaza cu nucsoara.
 
4.      Ciupercile se trag usor la tigaie in putin ulei de masline, la fel si rosiile cherry.
 
5.      Morcovii se fierb in apa clocotita si li se adauga un cub de knorr.
 
6.      Bagheta, se taie transversal, se unge cu unt si se da la cuptor pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanta, apoi se freaca cu usturoi.
 
7.      Cu ajutorul unui posh se formeaza pe platou spirale din piureurile de cartofi, apoi se aseaza rapanele, ciupercile, rosiile cherry si felii de ridichi, toate stropite usor cu dressing. Se servesc alaturi de baghetele crocante.
Sursa text și foto: antena1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii