Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestorul Mircea Bot înmormântat cu onoruri militare

ro

19 Sep, 2010 21:36 3633 Marime text

bot_120a679c6f.jpgUnul dintre cei mai titraţi generali din Poliţia Română, Mircea Bot, a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare în prezenţa a numeroşi foşti şi actuali şefi din Poliţie şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Slujba religioasă şi ceremonialul de înmormântare a avut loc la cimitirul Ghencea Militar iar trupul neînsufleţit a fost depus în cimitirul Ghencea Militar III.

Deşi a ajuns în atenţia opiniei publice ca urmare a implicării sale în dosarul "Portbagajul", foştii săi colegi, veniţi în număr mare să îl conducă pe ultimul drum, au avut numai cuvinte de laudă la adresa profesionalismului său. "A fost unul dintre cei mai disciplinaţi şi desăvârşiţi profesionişti pe care i-a avut Poliţia Română", a declarat chestorul Virgil Ardelean, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI, sau "doi şi-un sfert" cum e cunoscut serviciul de informaţii al MAI).

Chestorul Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", a ţinut discursul de adio

De altfel, cel poreclit "Vulpea" a ţinut un scurt discurs de adio la căpătâiul celui care a plecat la cele veşnice la nici 58 de ani, doborât de cancer. În cuvântarea sa ţinută în prezenţa a zeci de poliţişti, printre care şeful IGPR, chestorul Petre Tobă, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, foştii şefi din Poliţia Română şi DGIPI, chestorii Dumitru Sorescu şi Gelu Drăjneanu, chestorul Virgil Ardelean a spus despre Mircea Bot că a fost "un coleg şi un prieten de nădejde" care nu s-a dat înlături de la nicio îndatorire ce i-a fost transmisă de superiori.

Familia a asistat cu ochii în lacrimi la slujba religioasă şi apoi la trecerea zecilor de poliţişti, prieteni şi ziarişti deopotrivă veniţi să îşi ia rămas bun de la cel ce a fost Mircea Bot. Cea mai afectată era soţia chestorului, susţinută de cei apropiaţi pentru a reuşi să stea în picioare.

După săvârşirea slujbei religioase, sicriul în care era trupul lui Mircea Bot a fost ridicat pe umeri de foştii săi colaboratori iar jandarmii i-au prezentat generalului, pentru ultima oară, onorul. Pe acordurile fanfarei Jandarmeriei Române, sicriul a fost depus în maşina ce l-a transporta la locul său de veşnică odihnă din Cimitirul GhenceaMilitar III.

Sursa: EVZ.RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii