Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiriasi de vara, la schimb cu studenti

ro

08 Aug, 2010 15:15 1095 Marime text

În Constanţa, afacerea cu apartamente date spre închiriere are alt specific, faţă de alte zone ale ţării. Studenţii şi elevii care vin la studii intră în vacanţă în luna iunie, tocmai la timp pentru a face loc turiştilor veniţi să îşi petreacă vacanţa pe litoral. Astfel, proprietarii câştigă, pe de o parte, din septembrie/octombrie până în iunie de pe urma studenţilor şi a elevilor, iar pe de altă parte, câştigă de pe urma turiştilor, din iunie şi până la finalul sezonului estival.
Cele mai multe cereri de închiriere sunt pentru zonele Faleză Nord, Tomis Nord şi Tomis 3, deoarece acestea sunt situate în apropierea campusului universitar. Preţurile variază între 200 şi 300 de euro, în funcţie de confort.


Pentru aproximativ 300 de euro, chiriaşul se va putea muta într-un apartament cu 2 camere decomandate, mobilate şi utilate ultra modern, renovate recent. Apartamentul, în suprafaţă de 54 de metri pătraţi, este situate la parterul blocului din Tomis 3, potrivit anunţului postat pe internet.

Cu aceeaşi sumă, poate fi închiriat şi un apartament cu 2 camere, nemobilat, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi, situat în apropiere.

O garsonieră poate fi închiriată cu aproximativ 200 de euro, iar un apartament cu 3 camere cu preţuri începând de la 300 de euro.

În centrul oraşului, pot fi închiriate apartamente cu 2 camere, la preţuri începând de la 250 de euro/lună. Însă, multe dintre aceste imobile sunt vechi şi nu au fost renovate sau rehabilitate. Unele nu sunt racordate la gaze.

Costurile cu întreţinerea s-au ridicat la aproximativ 200-250 de lei/lunar iarna trecută, în cazul unui apartament cu 2 camere. Factura s-ar putea dubla anul acesta, autorităţile anunţând scumpirea utilităţilor.

În ceea ce priveşte chiriile practicate în sezon estival, acestea "se discută". Astfel, dacă iniţial se cerea 90 de lei pe noapte pentru a închiria o garsonieră timp de 3 zile şi 3 nopţi, preţul a fost redus treptat până la 60 de lei.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii