Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:46 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci elevi creativi din Constanța, selectați să reprezinte România la Finala Europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2018 din Bruxelles

ro

03 Apr, 2018 18:10 2397 Marime text


Cinci elevi din Constanța s-au calificat în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2018, organizată de Junior Achievement (JA) Romania cu sprijinul ExxonMobil România.

Aflată la cea de-a VI-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale.

Anul acesta, 104 elevi constănțeni au participat la finala națională a competiției Sci-Tech Challenge 2018, unde au fost provocați sa gestioneze, cu un impact cat mai redus asupra mediului, serviciul public de transport al unui oraș care găzduiește Campionatul European de Fotbal din 2020.
Echipa câștigătoare a propus o combinație de măsuri pentru un plan de transport eficient care include: o rețea particularizată de transport, cu restricționarea și prioritizarea anumitor benzi din bulevardele principale ale orașului în timpul evenimentului (pentru autobuze și biciclete), folosirea de autobuze Double-Decker electrice/hibride, fără emisii, care sa ofere și o experienta turistica deosebita pentru vizitatori si crearea unei aplicații mobile pentru închirierea de biciclete din stații special amenajate.

Elevii constănțeni care vor reprezenta România la finala europeană sunt: Sonia Cornea (Colegiul Național Mircea cel Bătrân), Ivan Andrei (Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu), Diana-Teodora Vrabie (Liceul Teoretic Ovidius), Bianca Goidan (Liceul Teoretic Lucian Blaga), Vlad-Andrei Dogaru (Colegiul Național Mircea cel Bătrân).
 

„Am fost încântată de echipa pe care am avut-o, oameni extrem de receptivi, cu care am împărtășit idei multiple și am lucrat cu drag. Mi-a plăcut mult faptul că fiecare s-a mobilizat și, deși eram în crizei de timp, am reușit 56 punem totul cap la cap. Consider că pentru mine a fost o experiență interesanto, o zi petrecută productiv, din care am avut ce să învăț și mă bucur că am avut ocazia să iau parte la o competiție care solicită o viziune pentru viitor, care dezbate teme reale și îți cere să cauți soluții", a declarat Sonia Cornea, eleva la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța .


Sci-Tech Challenge își propune să motiveze elevii cu vârste cuprinse intre 15-18 ani să ia în considerare matematica, știința și tehnologia în alegerea viitoarei lor profesii, să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța științei și a tehnologiei și la modul în care acestea pot fi aplicate în afaceri pentru a răspunde provocărilor viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii