Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM Constanţa a semnat două contracte în cadrul proiectului PROTECT. Despre ce este vorba

ro

12 Jan, 2018 14:55 2374 Marime text
În cadrul proiectului „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a semnat două contracte.
 
Unul dintre contractele semnate de CN APM este cu societatea SC NAVROM SHIPYARD SRL Galați contractul pentru proiectarea, construirea și livrarea în Portul Constanța a unei nave tanc autopropulsată. Contractul a fost adjudecat prin licitație publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Valoarea contractului este de 8.970.000 Lei (fără TVA), durata de execuție a navei fiind de 18 luni.

Nava multifuncțională va avea 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora. Totodată, nava va asigura preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparații.

Nava va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.
 
Cel de-al doilea contract semnat de CN APM Constanţa este contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare și de pe calea navigabilă.

Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanța prin procedura de licitație publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Valoarea contractului este de 4.743.093 Lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 12 luni.


Obiectivul investiției este de a îmbunătăți accesul maritim în Portul Constanța prin înnoirea și modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare și a șenalului navigabil.

Contractul cuprinde: proiectarea și execuția de faruri pe diguri, de stâlpi de semnalizare, furnizarea și montajul de geamanduri și panouri solare, montarea, demontarea și relocarea pe alte coordonate a unor geamanduri, asigurarea de stocuri pentru intervențiile de urgență.

Proiectul  „PROTECT – Infrastructură pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța“ este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF).

Bugetul proiectului este de 12,696,125 EUR (fără TVA), din care: 85% rata de finanțare CEF - 10,791,706 EUR şi 15% contribuție de la bugetul de stat - 1,904,419 EUR
 
Perioada de implementare a proiectului este 01.07.2016 - 31.07.2019

       
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii