Comandamentul Sezon Estival 2018, la bilanţ. Ce neconformităţi au depistat inspectorii în unităţile alimentare de pe litoral
Comandamentul Sezon Estival 2018, la bilanţ. Ce neconformităţi au depistat inspectorii în unităţile alimentareActivitatea Comandamentului a fost realizată de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, atât din cadrul D.S.V.S.A. Constanţa cât şi delegaţi ai altor D.S.V.S.A. judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.
Inspectorii A.N.S.V.S.A. au verificat 2122 de unități localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.
Controalele s-au desfășurat în: 858 de restaurante, 36 de pizzerii, 225 de unităţi tip fast-food, 69 de braserii, 154 de unităţi tip bufet, 142 de baruri, 7 cafe baruri, 15 snack baruri, 15 unități tip bistro, 3 unități catering, 28 de cantine din tabere școlare, 8 pensiuni, 341 de magazine alimentare, 24 de cofetării/patiserii, 112 laboratoare cofetărie patiserie, 27 de rulote, 11 unități comercializare produse congelate, 16 tonete, 8 depozite alimentare și 23 de supermarket-uri.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, marcarea necorespunzătoare a ouălor, neanunțarea începerii activității supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 297.000 de lei.
Au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru un fast food și un depozit alimentar.
Activitatea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a personalului tehnic s-a axat, în principal, pe prevenția apariției riscului și a pericolelor privind siguranța alimentară.
Ca urmare a eforturilor depuse de către inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care au activat în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea și viața publică.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp