Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul Cattani, în România

ro

12 Sep, 2010 00:56 1550 Marime text

Cunoscut publicului din România drept comisarul Corrado Cattani din serialul de italian de succes "Caracatiţa", difuzat în anii care au urmat Revoluţiei din decembrie 1989, cineastul Michele Placido vine în România, la finalul lunii octombrie, pentru a demara filmările la o nouă producţie.

Potrivit Agerpres, filmul va avea ca subiect imigraţia italienilor în România în anii 60.

Placido a declarat că îşi doreşte foarte mult să colaboreze cu tineri regizori români. ilmul va vorbi despre imigraţia italiană în România, "pentru că nu trebuie să uităm că şi bunicii noştri au fost nevoiţi să muncească departe de casă, din cauza situaţiei economice. Ei au plecat, nu oriunde, ci în ţara pe care nepoţii lor o condamnă acum", a relatat Michele Placido pentru Agerpres.

Monica Bîrlădeanu, favorită

"Comisarul Cattani" o preferă pe actriţa Monica Bîrlădeanu drept interpreta rolului principal al noii sale producţii. Cineastul spune că a remarcat-o pe aceasta odată cu interpretarea din filmul "Francesca", produs şi regizat de Bobby Păunescu. Prezentată la Festivalul de Film de la Veneţia, în 2008, pelicula a stârnit un val de controverse în Italia. Atunci, deputata Alessandra Mussolini, nepoata celebrului dictator, a dat în judecată distribuitorul italian al filmului şi a cerut în instanţă modificarea unei scenei despre care considera că îi aduce injurii.

Filmul lui Michele Placido a avut o poveste similară cu cea a "Francescăi". Pelicula vorbeşte despre viaţa unui celebru bandit italian care, pentru crimele şi jafurile comise, a primit patru condamnări pe viaţă plus 206 ani de închisoare. Alegerea făcută de Placido a stârnit furia victimelor lui Vallanzasca.

Cu toate acestea, "filmul nu este menit să judece, ci prezintă o poveste aşa cum a fost ea", spune regizorul.

Sursa:  Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii