Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companiile Petrom şi ExxonMobil vor explora în Marea Neagră

ro

03 Dec, 2008 16:47 836 Marime text

Companiile Petrom şi ExxonMobil au semnat o înţelegere referitoare la explorarea platformei continentale româneşti a Mării Negre, în cautarea de hidrocarburi aflate în zonele cu ape adânci. Explorarea se va face în perimetrul Neptun, pe o arie de aproximativ 1000 de km2. De asemenea, în cursul anului viitor se va efectua şi o achiziţie seismică 3D, de mari dimensiuni.

ExxonMobil va finanţa cea mai mare parte a lucrărilor şi va furniza expertiza în procesul de evaluare a datelor seismice nou achiziţionate. Explorarea în zonele de mare adâncă reprezintă un domeniu de înalt nivel tehnologic şi Petrom realizează un pas important prin demararea lucrărilor de explorare în zonele cu adâncimi ale apei mării mai mari de 100 m.

Potrivit afirmaţiilor făcute de membrul Comitetului Executiv al Petrom, responsabil pentru activităţile de Explorare şi Producţie,  Johann Pleinninger, "Colaborarea cu ExxonMobil constituie un pas important pentru Petrom în ceea ce priveşte explorarea potenţialului de hidrocarburi al Mării Negre". Potenţialul zonelor de apă adâncă nu a fost încă explorat în zona românească a Mării Negre şi foarte puţin analizat în alte zone ale Mării Negre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii