Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea portuară s-a supărat pe Ministerul Transporturilor şi trece la ameninţări

ro

11 Oct, 2013 04:01 3106 Marime text
În data de 3 octombrie 2013, Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" şi Federaţia Naţionala a Sindicatelor Portuare au avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi cu subsecretarul de stat, Constantin Matei, pe tema deficienţelor constatate în actul de administrare a Portului Constanţa. 
Dorinţa Organizaţiei patronale "Operatorul Portuar" şi a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare era identificarea unui numitor comun cu reprezentanţii statului, în sensul rezolvării problemelor legate de administrarea Portului, pe linia interesului naţional şi a Comunităţii Europene, având la bază criterii de importanţă economico – financiară şi geostrategică. Astfel, în cadrul întâlnirii s-a propus Ministrului Transporturilor un mecanism de largă consultare şi transparenţă în adoptarea deciziilor în acest sector de activitate.
În urma discuţiilor s-a convenit ca până la sfârşitul acestei săptămâni să se întocmească un plan de urmat în vederea conturării unui proiect de management unanim acceptat în legătura cu Portul Constanţa.
Deşi întâlnirea trebuia să aibă loc în cursul zilei de vineri, 11.10.2013, reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au mai putut fi contactaţi. Organizaţia patronală "Operatorul Portuar" şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare constată că reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în frunte cu doamna ministru Ramona Mănescu, nu au respectat termenii stabiliţi.
Din acest moment, Comunitatea Portuara consideră că orice încercare de soluţionare a tensiunilor din Portul Constanţa şi funcţionarea normală a acestuia, a eşuat, singura soluţie fiind să se adreseze organismelor internaţionale competente.
În cursul zilei de vineri, comunitatea portuară va organiza o conferinţă de presă în care se vor discuta toate amănuntele acestor demersuri.
Patronatul Portuar este responsabil de întreg traficul din Portul Constanţa şi de veniturile generate astfel de “poarta maritimă” a României, în valoare de circa 1 miliard euro anual, inclusiv de cele încasate de APC.
Patronatul Portuar reprezintă operatori economici a căror cifră de afaceri este de 16 ori mai mare decât cifra de afaceri a Administraţiei Portului Constanţa (APC).
Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) reuneşte 26 de sindicate ale lucrătorilor din porturile comerciale româneşti şi din serviciile conexe acestora, fiind singura organizaţie ce deţine statut de reprezentativitate într-un sector cuprinzând 40.000 de salariaţi.
Constanta, 10.10.2013
Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar"
Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 11 Oct, 2013 08:56 Nu este conflict de interese faptul ca Viorel Panait este membru in consiliul CA si in acelasi timp conduce Organizaţia patronala "Operatorul Portuar"? Pe o parte vorbeste in numele APC, pe alta parte tzipa impotriva APC.In CA isi impune interesele, (pentru ca ceilalti membrii habar nu au cu ce se mananca portul) ! Foloseste tot ce afla in CA impotriva APC si pentru promovarea intereselor lui! Numai in Romania se mai poate intampla asa ceva! Statul ar trebui sa stie sa-si apere interesele si sa numeasca oameni competenti in CA ... chestia cu managementul privat dovedindu-se o tampenie! Organizatia Operatorul Portuar tzipa ca APC nu exista pentru ca sa faca profit, ci ca sa administreze un teritoriu si ar vrea ca firmele din port sa administreze Portul (bineinteles nu in interes personal ...) ! De fapt batalia pe port se duce intre oamenii de afaceri necinstiti, care vor sa-l imparta intre ei care ar vrea o felie babana. Numai ca tot ei fac cele mai mari afaceri necurate in port si in oras!Se pare ca portul a ramas ultima companie mare din C-ta care nu fusese inca distrusa si impartita intre sacali si acum batalia pe ciolan este in toi!